Наслідки грози у Львові: деталі загибелі молодої пари у Стрийському парку (відео)

Наслідки грози у Львові: деталі загибелі молодої пари у Стрийському парку (відео)
Внаслідок грози у Стрийському парку на 20-річного хлопця та 18-річну дівчину впало дерево. Вони загинули на місці.

Негода забрала життя закоханої пари. Позаминулої ночі внаслідок грози дерево впало на 20-річного хлопця та 18-річну дівчину, які відпочивали у Стрийському парку. Вони загинули миттєво.

Романтичне побачення закінчилося трагедією. Буревій забрав життя молодої пари. Закохані відпочивали на лавочці у Стрийському парку, коли на них раптово впало дерево. Від отриманих травм вони загинули на місці подій, - повідомила журналістка телеканалу "ПравдаТУТ Львів" Юлія Малєєва.

Розтрощена лавка, розбитий ліхтар та криваві калюжі. Саме так виглядає місце трагедії. Воно оперезане червоною стрічкою. Серед уламків лавки можна побачити останній букет. Його 20-річний юнак подарував коханій дівчині. Пара відпочивала на лавці, коли на них упало дерево. Все трапилось близько 11 години ночі. 

Від отриманих травм люди загинули на місці події, рятувальники за допомогою бензопили розрізали гілку дерева та вивільнили тіла загиблих, - зазначив речник ГУ ДСНС Львівщини Ігор Курус.

Дівчині було лише 18, її супутнику 20. Загиблий родом із Вінничини. Хлопець був курсантом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що розташована неподалік. Здобував фах артилерійського розвідника, навчався за контрактом, закінчив перший курс. 

Був дуже відповідальним, старанним, командири дуже добре про нього відгукуються, навчався дуже добре, тобто був одним з кращих. Ті хто з ним навчався його дуже добре знали як насправді такого доброго друга, хорошого товариша, надійного побратима, - зізнався речник Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного Антон Миронович.

Причиною трагедії став клен гостролистий. Ознак гниття чи інших стовбурових пошкоджень на ньому не було. В міськраді припускають: під час грози з дерева на висоті 7-10 метрів відкололась велика гілка.

Є висока ймовірність що блискавка влучила насправді в цю ділянку парку, в сусіднє дерево, яке можливо призвело до падіння дерев навколо, тому що я сьогодні обійшла весь парк і фактично в інших частинах парку я повалених дерев практично не бачила, а там їх є нарахувала більше п'яти штук, - начальниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександра Сладкова.

Це вже не перший випадок падіння дерев  у Стрийському парку, розповідають пенсіонерки Ярослава та Вікторія. Тут вони щодня займаються скандинавською ходьбою. Кажуть: чимало дерев у аварійному стані.

Після першого буревію навіть я була здивована, попадало так багато дерев, а на ранок вже всі доріжки були розчищені. Після другого буревію теж впали дерева, ну от мені, наприклад тут одне дерево не подобається за кутом, там дерево розчепилося після другого буревію на три частини, - розповіли львів'янки Ярослава Заболотна Та Вікторія Альба.

За фактом смерті закоханих відкрили кримінальне провадження. Обставини події з’ясовуватиме слідство. Загалом позавчорашній буревій наробив чимало лиха по всьому місті. Комунальники нарахували 76 повалених дерев.

8 автомобілів пошкоджено в результаті падіння дерев, зараз в нас є виключно по "Львівсвітлу" по зовнішньому освітленню 30 поривів мережі зовнішнього освітлення. Крім цих збитків які я вам назвав в нас ще також на вулиці Липинського повалений рекламний щит один, - повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець.

Наразі для ліквідації наслідків негоди задіяні майже усі комунальники.

 

Читайте також
У Стрийському парку Львова під час буревію загинуло двоє молодих людей (фото) У Стрийському парку Львова під час буревію загинуло двоє молодих людей (фото)
Внаслідок сильного вітру з дощем, через падіння дерев загинуло дві людини - 18-річна дівчина та 20-річний військовий.
Негода у Львові: внаслідок грози та зливи у місті виявили 27 повалених дерев (відео) Негода у Львові: внаслідок грози та зливи у місті виявили 27 повалених дерев (відео)
Сильні грози та пориви вітру, призвели до пошкодження ліній електропередач і знеструмлення цілих сіл, а у Львові було пошкоджено майже три десятки дерев.
Друга негода за тиждень у Львові: зірвані дахи, повалені дерева та пошкоджені авто (відео) Друга негода за тиждень у Львові: зірвані дахи, повалені дерева та пошкоджені авто (відео)
238 повалених дерев, майже 30 підтоплених будинків, 20 зірваних дахів і понад 50 пошкоджень на електромережах – наслідки другого буревію у Львові.
Loading...
Load next