Друга негода за тиждень у Львові: зірвані дахи, повалені дерева та пошкоджені авто (відео)

Друга негода за тиждень у Львові: зірвані дахи, повалені дерева та пошкоджені авто (відео)
238 повалених дерев, майже 30 підтоплених будинків, 20 зірваних дахів і понад 50 пошкоджень на електромережах – наслідки другого буревію у Львові.

У Львові за день випало 14% місячної норми опадів. Відтак, місто знову зазнало збитків. 238 повалених дерев, майже 30 підтоплених будинків, з двадцяток зірваних дахів і понад півсотні пошкоджень на електромережах – такі наслідки другого буревію.

Рятувальники відбуксирували 2 автомобілі, що були на затоплених ділянках дороги, в одному з автомобілів перебувало троє осіб. Вогнеборці порізали 4 дерева, що впали та перешкоджали проїзду автотранспорту, а також відкачали воду з 13 підтоплених будинків, 13 підвалів та 3 присадибних ділянок, - повідомив речник ГУ ДСНС Львівщини Ігор Курус.

Жахливих наслідків зазнала і вулиця Торф’яна. Цього місяця ділянка вже вдруге потопає у воді. Анатолій мешкає тут вже близько 20 років та переконує, такі випадки – не рідкість.

Останні роки тут нас заливає. Цього місяця вже другий потоп, я вже не кажу про те, що там в підвалі. Мешканці бояться в підвал йти, - зізнався місцевий мешканець Анатолій Табаков. 

У "Львівводоканалі" пояснюють, що все – через з’єднання двох колекторів: центрального з річки Полтви та щитового. Понаднормові опади спричиняють гідроудар і як наслідок, вулиці затоплює. Ремонтні роботи та відновлення благоустрою тут розпочали ще напередодні, а наступного року на ділянці планують побудувати новий колектор. 

Сьогодні-завтра ми повинні завершити. Ми герметизуємо елементи, які роз герметизувалися. Ці роботи виконуються для того, щоб не було інфільтрації ґрунту з водою всередину колектора, щоб у повсякденний день тут не утворювалися паводки. В місті проведуть технічну раду для визначення об’ємів для прокладання ще одного колектора, - наголосив начальник дільниці каналізаційних мереж Західного району ЛМКП "Львівводоканал" Степан Дацко.

Не краща ситуація і на вулиці Богдана Хмельницького. Через негоду в 137-му будинку зірвало дах.

Зірвало взагалі 10 квадратних метрів залізного даху і поки не замінять дах ніякого захисту від дощу, а від снігу тим більше не буде, - розповів чоловік.

У ЛКП "Балатон", до якого належить цей будинок, розповідають, що лише сьогодні отримали більш як 10 звернень від власників інших помешкань. Першочергово ремонтують ті, де ситуація – критична. 

Ми робили після першого буревію одну частину даху, там тримається, а тут вже другу частину зняло даху. Складні роботи, тому що, є парапет. Бачите, скільки ми цегли накидали, познімали, щоб людям на голову не впало. Робітники працюють, тому що, це дуже небезпечно, - зазначила начальниця технічного відділу ЛКП "Балатон" Наталія Лобаз.

Тим часом міська влада запевняє, що робить усе можливе, аби з погіршенням погодних умов, такі випадки не повторювалися.

Зараз я дала вказівку нашим комунальним службам оперативно ще раз почистити всі дощоприймачі, в місті їх 7424, ще раз подивитися ті ділянки, які були підтоплені під час другого буревію, - наголосила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Додамо, що гідрометцентр оголосив штормове попередження на 1 та 2 липня, можливий град, грози та шквали. На вихідних буревіїв не передбачають. Містян чекатимуть лише короткочасні грозові дощі. 

 

Читайте також
Наслідки потужного буревію: вдруге за тиждень Львовом пройшлась негода (фото) Наслідки потужного буревію: вдруге за тиждень Львовом пройшлась негода (фото)
Чергова сильна гроза із градом, пошкодила декілька шкіл, закладів культури та історичних будівель. У місті знову затоплені вулиці та повалені десятки дерев - комунальники ліквідовують наслідки буревію.
Негода у Львові: внаслідок грози та зливи у місті виявили 27 повалених дерев (відео) Негода у Львові: внаслідок грози та зливи у місті виявили 27 повалених дерев (відео)
Сильні грози та пориви вітру, призвели до пошкодження ліній електропередач і знеструмлення цілих сіл, а у Львові було пошкоджено майже три десятки дерев.
У Львові тривають роботи із ліквідації наслідків негоди: як містянам відшкодувати збитки (відео) У Львові тривають роботи із ліквідації наслідків негоди: як містянам відшкодувати збитки (відео)
Майже пів тисячі повалених дерев, 44 пошкоджені автівки та 80 знищених дахів – такі наслідки негоди, яка спіткала Львів.
Loading...
Load next