Немає жодного хворого на COVID: в Моршині повністю вакцинували 66% населення (відео)

Немає жодного хворого на COVID: в Моршині повністю вакцинували 66% населення (відео)
У Моршині де повністю вакциновано 66% дорослого населення, з 20 червня не фіксували жодного нового інфікованого коронавірусом.

В рамках пілотного проєкту 66% дорослих мешканців Моршина вакцинували двома дозами проти COVID-19. Так, зараз у місті немає жодного хворого на коронавірусну інфекцію, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Зокрема, в рамках проєкту в місті однією дозою було щеплено 72,4% мешканців, повністю завершили вакцинацію двома дозами - 66% місцевих жителів: "90% від усіх вакцинованих щепили вакциною Sinovac (CoronaVac). Також щеплення здійснювали вакцинами AstraZeneca та Pfizer-BioNTech (Comirnaty)".

Загалом у курортному Моршині на Львівщині проживають 4 239 людей, 800 з них - діти до 18 років.

Це дуже хороший результат. Вакцини проти COVID-19 демонструють високі рівні ефективності та захисту. І це не лише український, але й світовий досвід. Звісно, ми чудово розуміємо всі обмеження такого проєкту, але маємо сказати про те, що досягнуті високі та надвисокі цифри універсального охоплення є необхідною умовою для припинення спалаху і пандемії.

До проєкту долучились окрім медиків, місцева влада, ЗМІ, релігійні спільноти, - наголосив санітарний лікар України Ігор Кузін.

Кузін також додав, що наразі головною метою для МОЗ є щепити якомога більше людей та не дати пандемії восени загостритись.

 Нагадаємо, що протягом учорашнього дня, 4 серпня, в Україні підтвердили 1052 випадки захворювання на COVID, понад 500 людей потрапили до лікарень. Зокрема, на Львівщині за останню добу було зафіксовано 55 нових випадків зараження на коронавірус, з них 34 випадки – у Львові. 

 

Читайте також
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
Нова партія вакцини AstraZeneca та Pfizer вже на Львівщині Нова партія вакцини AstraZeneca та Pfizer вже на Львівщині
Львівська область отримала нову партію американської та корейського виробництва. Зокрема, вакцини "Pfizer" надійшло 1170 штук та "AstraZeneca" – 21 600 штук.
Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео) Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео)
Відпочинковий сезон може призвести до поширення видозміненого штаму коронавірусної інфекції "Дельта".
Loading...
Load next