У Львові лікарня швидкої допомоги отримала нове обладнання (відео)

У Львові лікарня швидкої допомоги отримала нове обладнання (відео)
Львівська лікарня швидкої медичної допомоги отримала нове надсучасне обладнання загальною вартістю 21 мільйон гривень. Йдеться про «розумні» апарати штучної вентиляції легенів та стійку для кардіохірургії.

12 апаратів штучної вентиляції легень нового покоління придбали для львівської лікарні швидкої медичної допомоги. Усі вони «розумні». Апарат самостійно визначає, скільки кисню потрібно подати людині, аби вона могла дихати.

Фішка яка: інтелектуально підбирає наскільки людині треба допомогти додихати, не 100% а фактично повідсотково підбирає скільки людині треба допомагати яка перебуває на ШВЛ, чим це добре це людина яка перебуває на ШВЛ швидше можна ту людину з ШВЛ відлучити від нього, - розповів завідувач відділення кардіохірургії та трансплантації серця Львівської лікарні швидкої меддопомоги Роман Домашич

Кисневі станції дозволять вести пацієнтів, які мають легеневу гіпертензію. Вартість обладнання становить 12 мільйонів гривень. Його придбали у лізинг за кошти з міського бюджету.

Це лізінгові платежі, так купляється медичне обладнання в цілому світі.

І задача яка стоїть ви знаєте, до 2024 року ургентне об'єднання має війти в 200 кращих клінік світу, - сказав міський голова Львова Андрій Садовий. 

Водночас уже за кошти НСЗУ лікарня придбала відеоендоскопічну систему експертного класу у відділення кардіохірургії. Завдяки ось цій стійці медики зможуть робити надскладні операції на серце - від протезування і пластики клапанів до шунтування - малоінвазивно: себто з мінімальними розрізами та травматизмом для пацієнта.

Ми плануємо зробити операцію протягом місяця часу, запустити через маленький прокол грудної клітки, запустити операцію щоб зробити так щоб людям не рорізаася грудина і не зупинялося серце, ми хочемо робити на працюючому серці через маленький розріз, - зазначив гендиректор Львівської лікарні швидкої меддопомоги Олег Самчук. 

Вартість лапароскопічної стійки – майже 9 мільйонів гривень. Лікарі прогнозують, що завдяки новому обладнанню кількість операцій на серце зросте як мінімум вдвічі.

Читайте також
Вартість 300 тисяч доларів: Львову подарували устаткування для кардіохірургічного центру (відео) Вартість 300 тисяч доларів: Львову подарували устаткування для кардіохірургічного центру (відео)
У Львівській лікарні швидкої медичної відкрили нове відділення кардіохірургії та трансплантації серця.
"Ледь стояв на ногах": у Львові медик "швидкої" приїхав п'яним до хворої дитини (відео) "Ледь стояв на ногах": у Львові медик "швидкої" приїхав п'яним до хворої дитини (відео)
Внаслідок інциденту на місце події батьки дитини викликали патрульних. Після того, як правоохоронці підтвердили ознаки сп’яніння у лікаря - на чоловіка склали протокол, а згодом його відсторонили від роботи.
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
Loading...
Load next