День Незалежності України у Львові: місто готується до масштабного святкування (відео)

День Незалежності України у Львові: місто готується до масштабного святкування (відео)
У Львові відбуватиметься безліч заходів, відтак кожен житель міста зможе обрати свій спосіб святкування Дня Незалежності.

Львів масштабно відзначить 30-ліття незалежності нашої країни. Кожен мешканець міста знайде собі розваги до душі..

Цього року ми плануємо охопити кожен район нашого міста, і Рясне і на вулиці Симоненка біля школи буде великий захід, і на Левандівці, також святкові заходи будуть в кожному з населених пунктів, - повідомив директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко.

У переддень Дня Незалежності у місті відзначатимуть День Прапора. Цього року синьо-жовтий стяг замайорить на найвищому у області флагштоці поруч із Національною академією сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

О 12 годині цього дня в нас в сесійні залі відбудеться сесія міської ради за участі депутатів першого демократичного скликання. Ввечері 23 серпня відбудеться також офіційна частина заходів з підняття державного прапора на меморіалі Героїв Небесної Сотні, - додав директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко.

Безпосередньо у День Незалежності на Личаківському кладовищі відбудуться традиційні заходи із вшанування пам’яті Героїв України. Там військовослужбовці сформують велику колону та пройдуть містом "Маршем Нескорених".

Також цього дня у Львові відбудеться "Забіг у вишиванках". Його учасники, вбрані у футболки із вишитим орнаментом,  бігтимуть дистанції на 5, 3 та 1 км. А ввечері на площі біля академії сухопутних військ відгримить великий концерт. Загалом святкові заходи триватимуть у Львові з 18 по 29 серпня.

 З таких найключовіших фестивалів, які будуть відбуватися в цей період, це є "Ніч у Львові",  фестиваль короткометражних кіно "Wiz-Art", Міжнародний фестиваль класичної музики "MozArt" і відповідно Міжнародний фольклорний фестиваль "Етновир", - наголосила директорка департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда.

Так, у межах фестивалю "Ніч у Львові" ви зможете відвідати музеї та храми у темну пору доби. Там на вас чекатимуть екскурсії, лекції та кінопокази.

 Музей Станіслава Людкевича до нас долучається з цікавими заходами, музей на Драгоманова працюватиме, працюватиме в нас і Національна картинна галерея де в неділю буде відбуватися цікава дискусія про стиль де будемо говорити про стиль української нації з Леонідом Мартинчиком, - зазначила головна організаторка фестивалю "Ніч у Львові" Марта Іванишин.

Ознайомитися із повноцінною програмою святкувань можна на сайті мерії.  

 

Читайте також
У Львові до Дня Незалежності обмежать та змінять рух транспорту У Львові до Дня Незалежності обмежать та змінять рух транспорту
Через підготовку та святкування 30-річниці Дня Незалежності України низка вулиць у Львові буде перекрита для руху транспорту.
Святкування Дня Незалежності у Львові: план заходів на вихідні Святкування Дня Незалежності у Львові: план заходів на вихідні
На вихідні у Львові відбудеться багато концертів, культурних і спортивних заходів.
Святкування Великодня у Львові: чи проводитимуть масові заходи Святкування Великодня у Львові: чи проводитимуть масові заходи
В період Великодніх свят у Львові міська влада не проводитиме жодних святкових заходів й закликає львів'ян відмовитись від масових скупчень.
Loading...
Load next