Святкування Дня Незалежності у Львові: план заходів на вихідні

Святкування Дня Незалежності у Львові: план заходів на вихідні
На вихідні у Львові відбудеться багато концертів, культурних і спортивних заходів.

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав львів’ян до загальноміського святкування Дня Незалежності України. На сайті міської ради Львова опублікували програму заходів на 18 - 24 серпня. 

Найгучніші заходи до Дня Незалежності у Львові.

21 серпня

  • ​10-й ювілейний фестиваль фольклору "Етновир". Виступ хору імені Верьовки з оркестром і танцювальною групою у подвір'ї Палацу Потоцьких.
  • Старовинний артмаркет. Місцеві бренди, вінтажні речі, нові майстер-класи та організують нічну вечірку.
  • Фестиваль "Ніч у Львові". Нічні екскурсії музеями, театральні виступи, мистецькі перформанси від духовного театру "Воскресіння" на площі Ринок .

22 серпня

  • Родинні пікніки Незалежності в Стрийському парку. Безліч майстер-класів, лекцій, вікторин, ігор, музичних флешмобів.
  • Блошиний ринок "Тлум і Крам". Ярмарок старовини: орнаменти, автентичні сорочки, старі поштівки і книги, спогади у внутрішньому дворику Ратуші.
  • Урочисті заходи до Дня Незалежності. Святковий концерт від ФМ "Галичина", бойківська кухня, майстер-класи народних ремесл, концертна програма від молодіжних клубів Львова, читання казок від Лесі Кічури.
  • Орган опівночі. Концерт солістки Світлани Позднишевої у Львівському будинку органної музики.

23 серпня

  • Модерне дійство "Народження Незалежності". Постановки "Сни за Кобзарем" та "Коли цвіте папороть" Євгена Станковича на проспекті Свободи перед Львівською оперою.
  • Підняття прапора та презентація проєкту "Музика просто неба" біля меморіалу Героїв Небесної Сотні. Спільна молитва та духовний концерт Львівської національної філармонії.

24 серпня

  • Святкова програма "Станція Незалежність" у Палаці Хоткевича. Майстер-класи, виставка графічних робіт, відкриття оновленої вуличної галереї "Незалежно/Вихід", презентація туристичного маршруту через Підзамче.
  • Забіг у вишиванках – 2021 на проспекті Свободи.
  • Україна 30. Святковий концерт "Україна 30", конкурси, майстер-класи, бодіарт, подарунки, частування.
  • День Незалежності в Горіховому гаю. Виступи творчих колективів та спортивних секцій, козацький куліш, концерт на даху гурту Banderstadt та кінопоказ "Мої думки тихі".
  • Музичний марафон до Дня Незалежності у Львівському будинку органної музики. Твори Баха, Чайковського, епохи бароко.
  • Концерт військового оркестру Національної академії сухопутних військ на проспекті Свободи.
  • Фестиваль Незалежності SuperDisco 90-х. Найбільші танцювальні хіти 90-х років.
  • Великий святковий концерт до Дня Незалежності: Alyona Alyona, гурти Kalush і Patsyki z Franeka.

 Андрій Садовий наголосив, що 24 серпня – "це День народження кожного з нас". Він закликає пам'ятати героїв, які продовжують захищати країну.

Я б дуже хотів, щоб у цей день святкування ми пам’ятали, що в ці дні на сході країни наші хлопці продовжують воювати за українську свободу. Ми повинні у цей день згадувати і пам’ятати їх, бо тільки завдяки їм ми маємо цю незалежність, - сказав він. 
 

 Мер закликає і надалі слідкувати за програмою до Дня Незалежності. Адже відбудеться багато урочистих заходів і концертів.

Читайте також
Святкування Дня захисника України: молодь запрошують на історично-патріотичний табір Святкування Дня захисника України: молодь запрошують на історично-патріотичний табір
У середині жовтня українці відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці – одне з найважливіших свят у році. Саме 14 жовтня українці святкують День захисників України, День запорозького козацтва та День створення Української повстанської армії.
День Незалежності України у Львові: місто готується до масштабного святкування (відео) День Незалежності України у Львові: місто готується до масштабного святкування (відео)
У Львові відбуватиметься безліч заходів, відтак кожен житель міста зможе обрати свій спосіб святкування Дня Незалежності.
Зеленський презентував логотип львівських авторів до 30-річчя Незалежності України Зеленський презентував логотип львівських авторів до 30-річчя Незалежності України
На сьогоднішній пресконференції Володимира Зеленського, яка розпочалась о 12 годині за підсумками двох років роботи на посаді президента держави презентували офіційний символ 30-річчя Незалежності України - синю квітку, що розцвітає.
Loading...
Load next