BookForum у Львові: почесною гостею фестивалю стане нобелівська лауреатка Ольга Токарчук

BookForum у Львові: почесною гостею фестивалю стане нобелівська лауреатка Ольга Токарчук
Цього року через світову COVID-пандемію BookForum вперше за всю історію відбудеться у гібридному форматі: онлайн та офлайн.

Одна з найбільших літературних подій в Україні на яку чекають не лише поети, письменники та любителі почитати, а й блогери, журналісти й люди, які цікавляться культурним життям відбудеться вже цього року у період з 15 по 19 вересня. Так, колись ця подія мала назву "Львівський форум видавців", однак зараз її все дедалі частіше та по сучасному називають "Book Forum Lviv".

Щороку захід відвідує понад 25 тисяч людей з усієї України та світу, а окрім книжкової ярмарки і літературних заходів на території кількаденної події відбувається чимало авторських зустрічей, автограф-сесій, дискусій та навіть концертів і перформансів. Львівський міжнародний BookForum - це понад 100 подій, панельних дискусій і традиційна Ніч Поезії та музики non-stop, а також зіркові гості з усього світу - з ЄС, США, Південної Америки та Африки.

Проте, цьогоріч почесною гостею 28 BookForum у Львові стане Нобелівська лауреатка та польська письменниця Ольга Токарчук.

Токарчук ніколи не розглядає реальність як щось стабільне чи вічне. Вона конструює свої романи в напрузі між культурними протилежностями; природа проти культури, розум проти божевілля, чоловік проти жінки, дім проти відчуження, - йдеться у рішенні Нобелівського комітету.

Зокрема, Токарчук отримала Нобелівську премію “за уяву оповідачки, яка з енциклопедичною пристрастю представляє перетин кордонів як форму життя”. А її книги виходять українською мовою у видавництві “Темпора” та “Урбіно”: “Бігуни”, та “Книги Якова” в перекладі Остапа Сливинського, збірка “Химерні оповідання” у перекладі Віктора Дмитрука, а “Веди свій плуг понад кістками мертвих” у перекладі Божени Антоняк.

Не пропусти свій шанс поринути у вир усіх подій та насолодитись по-справжньому унікальною атмосферою головного культурного фестивалю країни. 

Нагадаємо, що 28 Львівський міжнародний BookForum відбудеться 15-19 вересня 2021 року.

Читайте також
Документальне кіно "Чубай. Говорити знову": у Львові відбувся допрем'єрний показ фільму (відео) Документальне кіно "Чубай. Говорити знову": у Львові відбувся допрем'єрний показ фільму (відео)
Документально-ігровий фільм розповідає про життя відомого поета-дисидента Грицька Чубая.
День вишиванки: як виглядає Львів у цей день (відео) День вишиванки: як виглядає Львів у цей день (відео)
Різнобарвність, однострій та особлива атмостфера. Традиційно третього четверга травня Львів одягається у розкішне вишите вбрання.
“Українська пісня” у Львові: членом журі став відомий співак MELOVIN (відео) “Українська пісня” у Львові: членом журі став відомий співак MELOVIN (відео)
Понад 16 тисяч глядачів та 16 зіркових хедлайнерів – «Арена Львів» готується приймати ювілейну «Українську пісню».
Loading...
Load next