Парк Боднарівка: волонтери чистять ставок (відео)

Парк Боднарівка: волонтери чистять ставок (відео)
Садівниця району та волонтери вирішили власноруч зайнятися цією справою. Однак водойма виявилася настільки забрудненою, що довелося використовувати спецтехніку.

У парку "Боднарівка" нещодавно почали розчищати місцевий став, який до цього ще ніколи не прибирали й за роки він покрився залишками водоростів та мулом. Люди ж, які мешкають неподалік цієї зеленої зони розповідають, що нарешті це болото перетворять на місцеву родзинку.

Я радуюся, що нарешті його почали чистити, бо воно таке страшне стояло, комарі розводилися, я тут неподалік живу.

Гарний парк, дуже красиво, але от це болото псує все враження, а так-то подобається

Хто цим зайнявся, це дуже добре, але нажаль це всього 2-3 людини. Не знаю, мені здається треба, щоб цим громада займалась. То так ніби там покинутий на самоті, щось там робиш, а люди ходять кажуть як клас, а потім говорять, що тобі ще щось треба зробити, - розповіли місцеві. 


Ідея почистити став належить садівниці Франківського району. Вона разом із ще одним волонтером 2 тижні тому почала прибирати територію довкола та викачувати воду за допомоги мотопомпи. Але прилад не впорався з великою кількістю мулу і зламався.

Домовилися, що приїде ескаватор, трохи зробить таку канавку, щоб стекла уся вода. Вода стекла, мотопомпа ще в ремонті досі, а завтра приїде ескаватор і ще буде дочищати. Домовилися в управлінні екології, - сказала садівниця Франківського району Анна Коляда.

Головна складність у тому, що всередині ставка дуже великий шар мулу й людина фізично не може зайти туди й розчищати самостійно, тому вирішили продовжувати роботи тільки за допомогою техніки. Після того, як завершать чистку, то почнуть помалу вивозити звідси побутове сміття, що роками збиралося у водоймі.

Гілки, пляшки, пластик, там велосипед валявся, ще ящикі усілякі. Усе це вивеземо. Поглиблювати дно ми не будемо. Навіть до кінця розчищати. Просто розчистимо до рівного мулу, а потім вже можна прибирати кожен рік. Для того теж є спеціальна техніка, - повідомила Анна Коляда. 

Садівниця розповіла, що через 1-2 тижні тут вже можна заливати воду. Тут також планують висадити спеціальні рослини, що зменшуватимуть замулюваність водойми, а ще облагородять навколишню територію. Попередньо тут також планують ще й обгородити став. У майбутньому, можливо, сюди навіть запустять рибу.

 

Читайте також
Озеро на вулиці Симоненка занепадає: місцеві обурені бездіянням міськради (відео) Озеро на вулиці Симоненка занепадає: місцеві обурені бездіянням міськради (відео)
У мерії неодноразово обіцяли облаштувати біля озера на вул. Симоненка відпочинкову зону. Однак роботи не розпочали і досі.
Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео) Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео)
Наразі у області – 20 озер, які є безпечними для купання. Перелік оприлюднений на сайтах ГУ ДСНС Львівщини та облдержадміністрації.
Цілковите перевтілення: у Малоголосківському парку закінчують прибирання та покіс трави (відео) Цілковите перевтілення: у Малоголосківському парку закінчують прибирання та покіс трави (відео)
Нині у Малоголосківському парку працівники компанії «Lev Development» завершують покіс трави та прибирання сміття, що утворилося від руїн.
Loading...
Load next