Озеро на вулиці Симоненка занепадає: місцеві обурені бездіянням міськради (відео)

Озеро на вулиці Симоненка занепадає: місцеві обурені бездіянням міськради (відео)
У мерії неодноразово обіцяли облаштувати біля озера на вул. Симоненка відпочинкову зону. Однак роботи не розпочали і досі.

Забута обіцянка. Мешканці Франківського району Львова так і не дочекалися благоустрою водойми на вулиці Симоненка. Останні кілька місяців озеро сильно цвіте, а в спеку ще і смердить. У мерії неодноразово обіцяли облаштувати там відпочинкову зону із пляжем та набережною. Роботи мали б завершити до кінця цього року, однак наразі вони навіть не стартували.

Замість відпочинкової зони – смердюче болото. Улюблене місце дозвілля жителів Франківського району - озеро на вулиці Симоненка поволі занепадає. Роман Дмитришин мешкає поруч із ним, каже улітку тут ніде яблуку впасти. Однак, нарікає чоловік, бажання проводити біля водойми дозвілля в місцевих із кожним роком поволі зникає, адже став буквально цвіте.

Зараз таке враження що воно занепадає от що мене турбує і я б хотів щоб вони більше уваги звернули щоб якось очистили те що обіцяли, очистили те озеро від того як воно зараз виглядає, ці водорості, - зазначає місцевий мешканець Роман Дмитришин. 

Виріс біля цієї водойми і Андрій Ворожбит. Пригадує, в дитинстві часто мочив у озері ноги та милувався лебедятами. А коли підріс, то навіть долучався до очищення ставу. Хлопець розповідає, міські чиновники та особисто мер Андрій Садовий неодноразово приїздили сюди та обіцяли капітальну реконструкцію території. Останній візит був минулого літа. Тоді тут навіть встановили лавки і урни. А повністю завершити облагородження простору в міськраді обіцяли до кінця цього року.

Як бачимо вже кінець літа, тобто вже скоро серпень місяць, а крім цього нічого не відбувається від слова абсолютно, зробили 2 дорожки в нікуди, вони кудись ведуть кудись в дерево і незрозуміло для чого вони, і насправді дуже сумно бо виглядає що Андрій Іванович балабол, - розповів тутешній житель Андрій Ворожбит.

Депутати розповідають, обіцянки відновити водойму чують від міського щонайменше останніх 5 років. Так, у 2018 на покращення благоустрою та технічного стану озера були виділені асигнування у розмірі понад  400 тисяч гривень.

Перед виборами раз в 5 років приїжджає міський голова, приїжджають з ним чиновники, показують гарні картинки в яких тут піщані пляжі, вай-фай, і душові, таке враження ніби це на Лазурному березі Франції може виглядати це озеро відразу після виборів, обіцяють що цього року перед виборами почнуться ці роботи, потім на 5 років фактично забувають і ми спільно із мешканцями піклуємся тим озером, - запевняє депутат Львівської міськради Андріян Гутник. 

Тут планують облаштувати набережну, підхід до води та пляжну зону, а ще встановити нові вуличні меблі і збудувати амфітеатр. Саме цю концепцію місцева громада і бачить з року у рік.

Ми тут бачили, там були такі великі плакати з гарним розмальовним всім, і я думаю я їх вже десь бачив, і згадую собі попередні вибори, їх просто скопіпастили, просто наново вивішали, навіть не заморочувались над цим, - додає Андрій Ворожбит.

Загальна вартість реалізації простору становить 35 мільйонів гривень. У Франківській райадміністрації кажуть, процес затягується через проблеми із наповненням става водою, а також із тендерами на виконання проектних робіт.

Ми заклали 2,5 млн зараз, якщо ми будемо бачити що ситуація трошки не на нашу користь, підрядник проект не може надати вчасно + то ми будемо виходити з ініціативою щоби залишити сам цього року проект а реалізацію вже в наступні періоди, а кошти перекинути на об'єкт на якому вже маємо проект і можемо його реалізовувати, - наголосив виконуючим обов'язки голови районної адміністрації Ігор Савка. 

Щоправда. реалізація цього проекту може тривати від 3 до 4 років, - додають чиновники. Місцеві мешканці не готові стільки чекати, тож планують самостійно почистити та зарибити озеро вже восени. До слова, у такому ж занедбаному стані зараз перебувають і Піскові озера. Раніше чиновники анонсували наповнити їх водопровідною водою, аби запобІгти цвітінню.

 

Читайте також
Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео) Правила поведінки на водоймах: кількість нещасних випадків на водоймах Львівщини зростає щодня (відео)
Наразі у області – 20 озер, які є безпечними для купання. Перелік оприлюднений на сайтах ГУ ДСНС Львівщини та облдержадміністрації.
Парк Боднарівка: волонтери чистять ставок (відео) Парк Боднарівка: волонтери чистять ставок (відео)
Садівниця району та волонтери вирішили власноруч зайнятися цією справою. Однак водойма виявилася настільки забрудненою, що довелося використовувати спецтехніку.
Затвердили загальний бюджет Львівської міської територіальної громади на 2022 рік (відео) Затвердили загальний бюджет Львівської міської територіальної громади на 2022 рік (відео)
Ухвалу прийняли з численними правками і доповненнями після кількагодинної дискусії.
Loading...
Load next