Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео)

Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео)
Школи, де 80% працівників будуть вакцинованими, зможуть працювати у очному форматі, навіть якщо Львівщина перебуватиме у "червоній" зоні.

Вакцинація педагогічного складу та останні косметичні підготування закладів – завершальні дні літа для працівників освітніх закладів це завжди клопоти. Щоправда, цьогоріч вони по-особливому приємні. Адже позитивна динаміка епідситуації дозволяє розпочати навчальний рік наживо. Приміром, тут, у Солонці, активно готуються зустрічати ліцеїстів та водночас не забувають і про знані заходи безпеки.

Ми антисептичним матеріалом забезпечені, вони йдуть всюди. І в класах вони в нас є, от бачите в мене в кабінеті стоїть. Всі уроки проводимо в масках. Тільки, наприклад, якщо дозволяє відстань між учнями і викладачем, тоді вчитель не ходить по класу і може зняти маску з дозволу дітей, - повідомив директор ліцею імені Героя України Миколи Паньківа Володимир Кіт.

Половина педагогів ліцею уже вакциновані, – каже директор. Та й на цьому зупинятися також не планують. Хоча розглядають варіанти повернення до дистанційного навчання за нагальної потреби.

Ну ми маємо практику з минулого року, якщо буде пандемія і буде червона зона, значить ми йдемо на дистанційне навчання. Фактично на 80% в нас вчителі забезпечені особистими ноутбуками. В нас є комп'ютерний клас. Тобто якщо навіть є пандемія, вчитель  може проводити з дому, може приходити до школи і з класу проводити, - додав директор Володимир Кіт.

Ті школи у яких в колективі є не менше, ніж 80% освітян, які отримали щеплення можуть в червоній зоні займатися очно. Якщо буде менше, ніж на 80% і школа потрапляє в червону зону, тоді звичайно змушені перейти на віддалене навчання, - наголосив директор департаменту освіти та науки Львівської облдержадміністрації Олег Паска. 

Наразі в області вакцинувалися 73% педагогів, тоді як в департаменті сподіваються, що до початку навчального процесу ця цифра зросте до 80. Адже кажуть, якість освіти значно вища під час навчання за партами. 

Віддалене навчання покращилася якість, але ще раз наголошую вона ще не є достатньою, такою, яку дає якість очне навчання. З огляду на це і є наші рекомендації, щоб у кожному закладі не менше, ніж 80% освітян, не тільки освітян, але усіх працівників закладу отримали щеплення, - додав директор департаменту освіти та науки Львівської облдержадміністрації Олег Паска. 

А поки школярі готуються взятися за навчання у старому-доброму форматі – очно, медики застерігають не розслаблятися. Адже прогнозують нову хвилю захворювання і навіть можливе посилення карантину.

Протягом останнього місяця після такого відносного, навіть не те що спокою, а навіть позитивної тенденції, коли ми вже десь почали забувати коронавірус, коронавірусна хвороба повертається, чергової хвилі нам не оминути. Чергова хвиля уже розпочалась, - переконує директор департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис. 

Тож слід не забувати про вакцинацію. А ще особисту гігієну та дистанцію, які були популярними та зрозумілими кожному на початку карантину, наголошує головний лікар області. 

Правила дотримання карантину, станом на сьогодні ніхто не відміняв, тому масковий режим, який говорити відверто, дещо забули особливо в місцях масового скупчення, особливо на заходи, які ми відвідуємо, ми повинні пам'ятати - маска є нашим обов'язковим атрибутом, - зазначив Орест Чемерис. 

Адже за останні дні статистика почала дещо зростати. Лише за попередню добу на Львівщині підтвердили 88 нових випадків інфікування КОВІД-19. Тоді як наразі в стаціонарах перебувають 264 пацієнти. 

 

Читайте також
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
Вакцинація від COVID-19: у Львові до нового навчального року щеплять вчителів (відео) Вакцинація від COVID-19: у Львові до нового навчального року щеплять вчителів (відео)
Щеплювати працівників шкіл, садочків та позашкільних закладів у місті розпочали ще у червні і планують завершити процес до кінця літа.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Loading...
Load next