Вакцинація від COVID-19: у Львові до нового навчального року щеплять вчителів (відео)

Вакцинація від COVID-19: у Львові до нового навчального року щеплять вчителів (відео)
Щеплювати працівників шкіл, садочків та позашкільних закладів у місті розпочали ще у червні і планують завершити процес до кінця літа.

Вакцинація освітян триває у Львові. Адже оскільки Львів перебуває у "зеленій" зоні, тож навчальний рік учні розпочнуть очно. За словами начальниці міського управління освіти Зоряни Довганик, керівники деяких установ вподобали змішану форму навчання, тому залишатимуть все ж певні дні дистанційного навчання.

У разі, якщо ми переходимо із "зеленої" зони, згідно з постановою уряду, 80% педагогічних працівників повинні бути вакцинованими від коронавірусної інфекції.

Вакцинація відбувається дуже по-різному. Одні заклади освіти безпосередньо контактують із закладами охорони здоров'я - з амбулаторіями, поліклініками, які закріплені за місцем проживання. У випадку якщо приходить велика доза вакцини, то ми організовуємо це централізовано. Ми в школах та певних районах організовуємо пункти вакцинації, інформуємо про це працівників закладів освіти і вони приходять усі організовано власне для того, щоб вакцинуватися, - повідомила начальниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

На необхідності вакцинуватися перед настанням початку нового навчального року педагогам наголошують дирекції шкіл. Однак до цього готові не всі вчителі.

Хтось це неготовий робити, бо є протипокази лікарів. Є вчителі, які перехворіли недавно і тому вони ще не наважуються на такий крок, але ми проводимо роботу з вчителями і пояснюємо, що це треба і, що це важливо. В середньому ми скоро будемо доходити десь до половини вчителів, які вже вакцинувалися, - зазначив директор ліцею "Львівський" Андрій Закалюк.

 

Читайте також
Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео) Онлайн-навчання для учнів Львова: скільки шкіл перетнули бар’єр 80% вакцинованих (відео)
Чи будуть ходити діти до школи, у період жовтої та червоної зони, скільки шкіл перетнули межу вакцинації понад 80% та для чого зараз школам, один день навчання онлайн? Про роботу шкільних закладів освіти та дитячих садочків в умовах карантину в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео) Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео)
Школи, де 80% працівників будуть вакцинованими, зможуть працювати у очному форматі, навіть якщо Львівщина перебуватиме у "червоній" зоні.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Loading...
Load next