На Львівщині із літаків розкинуть понад 430 тисяч доз вакцини від сказу для диких тварин (відео)

На Львівщині із літаків розкинуть понад 430 тисяч доз вакцини від сказу для диких тварин (відео)
На Львівщині із літаків розкидатимуть вакцину від сказу для хижаків, щоб запобігти поширенню цією небезпечної хвороби.

На Львівщині незабаром розпочнуть кампанію вакцинації диких тварин, щоб не допустити поширення сказу. Це дуже небезпечне захворювання, яке призводить до смерті. Передається воно через укус тварини, а потім через нервову систему вірус потрапляє у мозок. Нерідко після контакту з дикими ссавцями заразитися можуть й домашні улюбленці, тому слід звертати увагу на перші симптоми.   

Це є гіперсалівація, надмірне виділення сечі, це є нервові явища, можуть бути судоми, світлобоязнь, боязнь води. Тварина може бути занадто агресивною, або навпаки дуже лагідною.

Кота і собаку, або будь-якого ссавця, якого ви утримуєте вдома, треба вакцинувати від сказу. Тому звернутися можна  в найближчу лікарню ветеринарної медицини, можна приходити до нас, - наголосив в.о. директора ЛКП "ЛЕВ" Андрій Пінчук.
 

Вакцинувати домашніх улюбленців від сказу потрібно раз у рік. Інкубаційний період захворювання може тривати від 2-х тижнів до року, тому одразу розпізнати перші ознаки цієї недуги доволі важко. Варто зазначити, що за понад 10 років на Львівщині зареєстрували 2 випадки захворювання на сказ серед людей, обидва летальні. Лікарі ж кажуть, що після невдалого контакту з невідомою твариною треба одразу звертатися до фахівців.

То це є підстава звернутися до лікаря, в травмпункт, або в хірургічне відділення, де з профілактичною метою введуть в залежності від того, яка ступень ураження, яка  це ділянка, то або готові антитіла (антирабічний імуноглобулін), або розпочнуть серію вакцинації проти сказу, яка складається з 6-ти доз з періодичним інтервалом і людина не захворіє, - повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко.

Щодо вакцинації диких тварин то її планують проводити восени по всій території області за допомогою літаків, які розкидатимуть препарати за межами населених пунктів.

Це такі блістери, є такий квадратик у вигляді приманки, то це суміш запахів риб’ячого жиру, яка приваблює тварину і смакує їй її з’їсти. А всередині блістера є капсула з вакциною, вона прокушує цю капсулу й вакцина через слизову оборонку вакцинується, - зазначив перший заступник начальника Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин.

Загалом цього року з літаків розкинуть понад 430 тисяч доз вакцини. 

 

Читайте також
"Ми вступили у період постійних пандемій": чому виробництво української вакцини є необхідним "Ми вступили у період постійних пандемій": чому виробництво української вакцини є необхідним
"Необхідність організувати виробництво власних вакцин в Україні – це питання нашої безпеки", - вважає міський голова Львова, Андрій Садовий.
Нова партія вакцини AstraZeneca та Pfizer вже на Львівщині Нова партія вакцини AstraZeneca та Pfizer вже на Львівщині
Львівська область отримала нову партію американської та корейського виробництва. Зокрема, вакцини "Pfizer" надійшло 1170 штук та "AstraZeneca" – 21 600 штук.
Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео) Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео)
Відпочинковий сезон може призвести до поширення видозміненого штаму коронавірусної інфекції "Дельта".
Loading...
Load next