"Мені ніде людей ховати": поблизу Львова чоловік на місці садів влаштував приватне кладовище (відео)

"Мені ніде людей ховати": поблизу Львова чоловік на місці садів влаштував приватне кладовище (відео)
Тепер порушнику може загрожувати штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до шести місяців арешту.

Неподалік Львова, в селі Рясне-Руське 62-річний львів'янин захопив землю одного з садово-городніх кооперативів і влаштував там приватне кладовище. Так, сьогодні, 6 серпня, у відділі комунікації поліції області повідомили про колективну заяву, яку написали учасники кооперативу, які обурені такими діями чоловіка.

За словами заявників, директор однієї з громадських організацій, без відома та погодження садівників, організував на їх земельних ділянках кладовище та проводить захоронення померлих людей, - йдеться у повідомленні.

Наразі на цій території вже є 360 поховань і 40 склепів.

Окрім цього, за інформацією Zaxid.net, підозрюваним в організації такого роду "бізнесу" є 62-річний підприємець Ярослав Мартинов. Свої дії чоловік пояснив тим, що йому не було де ховати людей через зростання смертності.

А де я повинен був ховати? Я ховаю п'яту частину львів'ян! Мені ніде було людей ховати, на вулиці коронавірус, смертність збільшилася вдвічі. Я написав звернення до міської ради з розширення кладовища. Два роки минуло, я відповіді так і не отримав. Мені було ніде ховати, і я сунувся самовільно, - наголосив підприємець.

Проте, зауважимо, що тим часом попри розголос цієї ситуації, Ярослав Мартинов відмовлятися від своєї похоронної діяльності не планує, хоча й визнає, що проводить поховання на самозахоплених землях. Чоловік каже, що сплачує всі податки та навіть відверто назвав ціни на свої послуги.

Раніше ми брали 1000-1500 грн за поховання, а зараз коштує 2500 грн. Якщо людина хоче зарезервувати місце поруч, то це ще 500 грн. Якщо бетонні гробівці – то людина пише заяву, і якщо є п'ять таких людей, ми заливаємо бетон на п'ять місць. Раніше то коштувало 6000 грн, зараз 8000-8500 грн, - сказав Мартинів.

За цим фактом у львівській поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 197-1 - Самовільне зайняття земельної ділянки Кримінального кодексу України. За скоєне львів'янину загрожує штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.

 

Читайте також
Крематорій у Львові: комплекс планують збудувати на території Голосківського кладовища (відео) Крематорій у Львові: комплекс планують збудувати на території Голосківського кладовища (відео)
Архітектурна концепція комплексу передбачає створення відкритої площі в центрі ділянки, яка є об’єднуючим елементом між крематорієм та колумбарієм.
Закохані померли в один день через COVID-ускладнення Закохані померли в один день через COVID-ускладнення
Подружжя потрапило в реанімацію із пневмонією, обом було по 66 років. Жінка померла вранці 26 жовтня, її чоловік – через 12 годин.
Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео) Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео)
На тлі нової хвилі ковіду львів’ян закликають імунізуватися бустерною дозою.
Loading...
Load next