"Жовта" карантинна зона на Львівщині: область готується до нових карантинних обмежень (відео)

"Жовта" карантинна зона на Львівщині: область готується до нових карантинних обмежень (відео)
Раніше у Міністерстві охорони здоров'я повідомляли, що всі області України можуть перейти у "жовту" зону карантину вже від завтра - 13 вересня, однак згодом наголосили, що це трапиться пізніше. Тому, вже найближчим часом в Україні на загальнодержавному рівні замість "зеленого" введуть "жовтий" рівень епідемічної небезпеки

Епідситуація на Львівщині погіршилась та область готується перейти до "жовтої" карантинної зони. Водночас про запровадження нового локдауну наразі не йдеться. Від початку тижня кількість людей, які мають важкий перебіг хвороби, зросла майже удвічі. 

Медустанови вже готуються розгортати додаткові ліжкомісця, адже завантаженість лікарень ковідними хворими зросла майже до 19%. Тим часом станом на сьогодні першу дозу вакцини отримали близько 17% жителів Львівщини, а повний курс щеплення завершили лише 13% дорослих.

"Жовта" зона має певні обмеження щодо збору та проведення масових заходів, щодо транспорту громадського - це мають бути лише сидячі перевезення. Це стосується і кінотеатрі, де заповненість має бути лише 50%, - повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Львівської Облдержадміністрації Орест Чемерис.

Також на Львівщині коронавірус підтвердили у десятьох дітей віком від 1 місяця до 15 років. Зараз вони перебувають на лікуванні в "ОХМАТДИТІ". Усі мають схожі симптоми: сильну гарячку та швидкий перебіг хвороби за одну-дві доби.

Серед тих дітей, які перебувають у нас на лікуванні є одна дитина важка - в четвер поступила. Має пневмонію і є кисневозалежна, але не вимагає перебування у реанімаційному відділенні, - наголосила директорка Львівської обласної лікарні "ОХМАТДИТ" Олександра Бурда.

 

Читайте також
На Львівщині понад 85% шкіл перевели на дистанційне навчання (відео) На Львівщині понад 85% шкіл перевели на дистанційне навчання (відео)
Більшість шкіл Львівської області переведуть на дистанційне навчання, оскільки значна частина робітників цих шкіл не щеплені проти COVID-19.
Офлайн-навчання відновлять у львівських школах для молодших класів Офлайн-навчання відновлять у львівських школах для молодших класів
У Львові з 15 листопада учні молодших класів повертаються на очну форму навчання. Наразі старші класи навчаються у дистанційному режимі.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Loading...
Load next