На Львівщині понад 85% шкіл перевели на дистанційне навчання (відео)

На Львівщині понад 85% шкіл перевели на дистанційне навчання (відео)
Більшість шкіл Львівської області переведуть на дистанційне навчання, оскільки значна частина робітників цих шкіл не щеплені проти COVID-19.

У зв'язку з впровадженням "жовтої" зони адаптивного карантину у Львівській області на дистанційне навчання перевели понад 85% шкіл. Зокрема, у такій формі навчають учні 5-11 класів, оскільки у їхніх школах рівень вакцинації проти Covid-19 не досяг потрібно показника. Про це йдеться в наказі Департаменту освіти та науки ЛОДА, яким створено комісію для вивчення якості дистанційного навчання.

Здобувачі освіти Львівської області припинили відвідування закладів освіти, в яких не менше ніж 80% вакцинованих працівників освіти, - зазначається у документі.

Відомо, що онлайн-навчання організували з 23 вересня, а з 27 вересня до 31 грудня триватиме моніторинг якості надання освіти. Проте, зауважимо, що раніше повідомлялося, що лише у 10% шкіл Львівської області щонайменше 80% співробітників отримали щеплення від коронавірусу та зможуть продовжити працювати у "жовтій" карантинній зоні

Нагадаємо, що мер Львова Андрій Садовий заявляв, що у Львові після переходу до "жовтої" зони карантинних обмежень працюватимуть всі школи, незалежно від того, скільки відсотків вчителів у них вакциновано. Проте, раніше Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що у звичному режимі буде дозволено працювати лише тим навчальним закладам, де вакциновані принаймні одною дозою 80% працівників. Однак, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у львівських школах вчителі муситимуть лише показати сертифікат про вакцинацію від COVID-19, довідку чи ПЛР-тест.

Однак, близько 85% шкіл Львівщини припинили навчання з четверга, 23 вересня. Університети ж перейшли на змішану форму навчання або ж дистанційну. Це пов'язано із тим, що Україна перейшла до "жовтої" карантинної зони. Тепер "жовта" карантинна зона - це масові заходи лише, якщо на одну людину є щонайменше 4 кв. метри площі. Не більше 4 людей за столиком у ресторані та й це за умови, що  відстань між столами - мінімум 1,5 метри. Обов'язкове носіння масок у приміщеннях та дистанція у 1,5 метри. На роботу спортивних залів та кінотеатрів також чекають обмеження. 

 

Читайте також
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону
На Закарпатті 21 територіальна громада досі не забезпечила достатнього рівня вакцинації серед педагогів. Так, лише у 5 територіальних громадах є школи з більше ніж 80% вакцинованого персоналу.
"Жовтий" рівень епідемічної небезпеки: у Львові всі школи працюють у звичному форматі (відео) "Жовтий" рівень епідемічної небезпеки: у Львові всі школи працюють у звичному форматі (відео)
В місті після переходу до "жовтої" зони карантину працюють всі школи, незалежно від того, скільки відсотків вчителів вакциновано.
Loading...
Load next