Оновлення для нацгвардійців: на Львівщині відкрили нові казарми для військовослужбовців (відео)

Оновлення для нацгвардійців: на Львівщині відкрили нові казарми для військовослужбовців (відео)
Командувач Нацгвардії взяв участь у відкритті відремонтованої будівлі новоствореного підрозділу військової частини 3002.

Сучасний ремонт та нові меблі. У Дрогобичі відкрили відремонтовану казарму військової частини 3002, в якій дислокується патрульна рота 2 Галицької бригади Нацгвардії України. У оновленому помешканні житимуть понад півсотні строковиків. Серед них стрілець Ференц Бакош. Хлопець родом із Закарпаття, служить в Нацгвардії вже майже рік. Каже, ледве впізнав оновлену казарму: вона змінилась на краще.  

Утеплення краще набагато, краще утеплення, освітлення це також не маловажливий аспект, теж хороше, табуретки нові, дуже такі якісні, бо старі розвалювалися просто, взагалі все так красиво, - розповів нацгвардієць Ференц Бакош.

Задоволений свіжим ремонтом і харків'янин Євгеній Гнідаш. Хлопцеві особливо сподобався новий санвузол.

У старій казармі все було трохи в занепаді це, м'яко кажучи, але в цій це просто бомбічески, все світле, все гарне, чисте, все добре пахне, тут приємно знаходитись, - зізнався нацгвардієць Євгеній Гнідаш.

Оновлену казарму відкрили після капітальної реконструкції. Її вартість - півтора мільйона гривень.

В 1991 році тут була Національна гвардія, тут вона базувалася, пізніше вона розформувалася і це практично стала пустка, тут були тільки декілька солдатів які підтримували це щоб воно зовсім не розвалилося і не знищилося, - повідомив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Такий подарунок для "синіх беретів" приурочили до 930-річниці з дня заснування Дрогобича. Рота  приступила до патрулювання в червні цього року. Відтоді кількість випадків дрібної злочинності в місті знизилась у 10 разів, адже нацгвардійці здійснюють постійний моніторинг  охорони громадського порядку. Відтак військове містечко планують розширити. 

В планах є розширення. І уже в цьому році, не тільки чекаючи 22 року вже у цьому році надіслано і командир бригади уже доповідав своє бачення, щоб тут були і гуртожитки і склади для зберігання військового майна, спеціальних засобів, - наголосив генерал-полковник та командувач Національної гвардії України Микола Балан.

Наразі на території військового містечка є ще 4 зруйновані казарми, які планують відновити. Загалом на покращення матеріально-технічного забезпечення цієї частини виділено близько 5 мільйонів гривень.

 

Loading...
Load next