У Львові будинок, який "тріщить" по швах не визнають аварійним (відео)

У Львові будинок, який "тріщить" по швах не визнають аварійним (відео)
У Личаківській райадміністрації кажуть, що коштів на ремонт будинку на вулиці Ніщинського, 36 наразі немає, адже бюджет залучено в інші підтримуючі проекти.

Тріщить по швах: продовження. У попередніх випусках новин журналісти телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповідали історію мешканців будинку на вулиці Ніщинського, 36. До редакції телеканалу звернулися люди, які неодноразово зверталися до представників міської влади щодо аварійності будівлі. Тріщини у стінах та стелі щодня збільшуються.

Ну все, куди, сказали він не в аварійному стані. Комісії були, сказали вихід з аварійного стану. Діагностику наразі зробили за свій кошт, має бути акт. Діагностику зробили, дашок зараз будемо робити. Ну потрошки, будемо робити, - розповіла мешканка будинку Оксана Дмитриченко.

І от нарешті ми отримали відповідь від керівників Личаківської райадміністрації. Нам розповіли, що за попередньою оцінкою, тріщини почали з’являтися через прорив водопостачальної труби під фундаментом будинку.

Ба більше, будівлю, що от-от, як кажуть мешканці, повалиться - аварійною не визнають! Комунальники лише встановили маяки на стінах квартир, щоб прослідкувати чи буде подальше руйнування споруди. Але запевняють, мовляв ситуація більш-менш стабілізувалася. Також додали, що цей будинок зараз лише частково перебуває під контролем місцевого ЛКП.

Мешканці навіть працюють по старому тарифу. З формою правління вони не визначилися й фактично в договорі їхньому на обслуговування навіть немає такого навіть, як проплата за прибирання прибудинкової території і поточний ремонт. Їхній рахунок це всього-на-всього аварійна служба, послуги по вивозу сміття й місця загального користування й освітлення, - повідомила заступниця голови Личаківської райадміністрації з питань ЖКГ Оксана Пригода.

У райадміністрації додають: мешканці також мають заборгованість перед ЛКП за попередні часи. Посадовці кажуть, що зараз коштів на ремонт будинку немає, бо бюджет уже залучено у інші проекти з підтримки будинків у Личаківському районі. Це ремонт дахів, ліфтів тощо. Натомість мешканці проблемної споруди можуть долучитися до системи співфінансування.

Вони можуть замовити свою проектно-кошторисну документацію, зробити свої дослідження, скласти свій протокол, що вони хочуть долучитися до системи співфінансування, включитися в цю програму на наступний рік, бо цього року кошти в повній мірі використані й ми тоді будемо це розглядати на наступний рік, - додала Оксана Пригода.

У випадку з будинком на вулиці Ніщинського, 36, за цією системою мешканцям доведеться заплатити 10% від загальною суми, а решту вже виділять з бюджетних коштів.

 

Читайте також
Сирість та неприємний запах: два будинки у середмісті Львова можуть обвалитися (відео) Сирість та неприємний запах: два будинки у середмісті Львова можуть обвалитися (відео)
Нестерпний сморід, постійна вологість та потріскані стіни – у таких умовах мешкають жителі будинків №9 та №11 на вулиці Стрийській. Усе через залом каналізаційного колектора.
У Львові скандальний забудовник відновив незаконне будівництво
Компанія "Ірокс" відновила незаконне будівництво на вулиці Тернопільській, 42 у Львові. Міська влада вживатиме усіх потрібних заходів аби зупинити самовільні будівельні роботи.
У Львові виявили два об'єкти, на яких ведеться незаконне будівництво У Львові виявили два об'єкти, на яких ведеться незаконне будівництво
Львівська Інспекція держархбудконтролю виявила незаконне будівництво на вулицях Смілій, 1а та Варшавській, 171. Зокрема осіб які є власниками ділянок притягнуть до відповідальності.
Loading...
Load next