"Берлінська подушка": у Львові встановлюють нові обмежувачі для транспорту (відео)

"Берлінська подушка": у Львові встановлюють нові обмежувачі для транспорту (відео)
Щоденна статистика аварій та численні смерті у ДТП. На противагу - збільшення сум штрафів та масове встановлення камер фото- і відеофіксації. Усе для того, щоб покращити ситуацію на дорогах. У місті Лева ж все частіше з’являються нові обмежувачі, як от гумова берлінська подушка.

Травмовані, покалічені та загиблі. Оперативні зведення патрульних щодо кількості та наслідків ДТП продовжують вражати. Хтось не впорався з керуванням, у когось виникли технічні проблеми з автівкою, а хтось сів за кермо напідпитку. Від початку цього року лише у Львові зафіксували близько 5-ти тисяч аварій.

За 9 місяців поточного року у місті Львові трапилось 4 902 ДТП, з яких 502 з травмованими, 22 особи загинуло та 582 отримало травми різного ступеня важкості. Це є порушення правил маневрування, недотримання дистанції, проїзд перехресть заборонених сигналом світлофору. Ну і керування в нетверезому стані, - повідомив старший інспектор відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП Іван Стефурак.

Правоохоронці разом із посадовцями та активістами продовжують вдаватися до світових методик. Та якщо на трасах чи головних міських вулицях встановлюють камери автофіксації, щоб водії під загрозою штрафу скидали швидкість, то на менших вуличках радше встановлюють різноманітні обмежувачі. Від звичних лежачих поліцейських до ноу-хау - так званої берлінської подушки. 

Такий засіб заспокоєння руху практикується в багатьох містах світу. Вперше, від назви він застосовувався в Берліні, вже давно. Це така народна назва. І вперше ми її застосували на вулиці Інструментальній в нас було звернення батьків, які водять своїх дітей до школи, - заявив начальник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів.

Окрім цієї локації біля школи на вулиці Інструментальній, гумову берлінську подушку встановили також поблизу навчального закладу на вулиці Воробкевича. Орієнтовна її вартість - близько 50 тисяч грн. Водії ж до таких новацій на дорогах ставляться по-різному. Але здебільшого позитивно, а тим часом представники громадської організації "Зручне місто" певні: таке обмеження потрібне та ефективне. Тим паче, що берлінська подушка дещо відрізняється від "лежачих поліцейських".

Вона поміщається між колеса і автобус не буде підстрибувати на тій перешкоді, на відміну від лежачого поліцейського. Так само користувачі мопедів, велосипедів, електросамокатів зможуть її об’їжджати по боках, бо вона не по всі ширині проїзної частини встановлена. Автомобілі можуть одним колесом наїхати, іншим об'їхати. Все одно автомобілі сповільнюються, коли на неї наїжджають, тому функцію свою, заспокоєння руху, вона виконує, - наголосив голова ГО "Зручне місто" Юрій Тер-Арутюнян.

Ініціюють активісти встановлення такої ж берлінської подушки на іще одній локації. 

І вже прийняли, затвердили буде на вулиці Лінкольна. Наступна така подушечка теж в Шевченківському районі. Там був просто перехід, на якому цього року збили двох дітей і відповідно там така ділянка, де потрібно було щось робити з безпекою. А це доволі ефективний, хороший метод, - зауважив Юрій Тер-Арутюнян.

Натомість від нових "лежачих поліцейських" місто відмовилося ось уже близько 2-ох років, кажуть у мерії. 

Багато було звернень негативних від мешканців про лежачі поліцейські. Це стосується вібрацій в приміщеннях і прилеглих помешканнях. Також були скарги від водіїв і також дискомфорт, і певні пошкодження підвіски автомобілів. Відповідно місто зараз приймає інші засоби заспокоєння руху, які передбачені чинними ДСТУ, - додав начальник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів.

І хоча вартість гумової берлінської подушки дещо вища, аніж "лежачого поліцейського", додає посадовець, однак термін її реалізації довший. Та й запевняє, що зарекомендувало таке ноу-хау себе добре. 

 

Читайте також
У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео) У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео)
Міська комісія ТЕБ і НС вирішила все ж таки посилити карантинні обмеження у Львові внаслідок стрімкого поширення коронавірусу серед населення. Зокрема, учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання, а також призупиняють планові госпіталізації та операції у лікарнях.
Дистанційне навчання у школах Львова: скільки освітніх закладів зможуть працювати в форматі наживо (відео) Дистанційне навчання у школах Львова: скільки освітніх закладів зможуть працювати в форматі наживо (відео)
Зростання кількості інфікованих ковідом та темпи вакцинації. В області заговорили про можливе посилення карантину.
Перше вересня у Львові: школярі знову повернулися за парти у звичному форматі навчання (відео) Перше вересня у Львові: школярі знову повернулися за парти у звичному форматі навчання (відео)
Школярі повернулися за парти і звикають до звичайного формату навчання. А першокурсники склали присяги і вже готові здобувати знання, щоб опанувати майбутню професію.
Loading...
Load next