Підтримка учасників АТО на Львівщині: у центрі зайнятості допомагають військовим відкрити власну справу (відео)

Підтримка учасників АТО на Львівщині: у центрі зайнятості допомагають військовим відкрити власну справу (відео)
В обласному центрі зайнятості діє спеціальна програма для ветеранів бойових дій, яка допомагає нашим захисникам відкрити власну справу.

У Львівському обласному центрі зайнятості діє програма підтримки ветеранів АТО/ООС, які хочуть розпочати власну справу. Для цього треба набути статус безробітної особи та захистити на комісії бізнес-план. Три роки тому на Львівщині реалізовують пілотний проєкт "Рука допомоги", відповідно до якого учасникам надавалася безвідсоткова фінансова допомога на поворотній основі для закупівлі обладнання та інструментів, необхідних для ведення бізнесу.

Про свій досвід нам розказав Михайло. За освітою він столяр. Чоловік одним з перших пішов відстоювати державні інтереси у зону бойових дій. Після того, як повернувся, захотів змінити життя та відкрити свій заклад харчування. Розповідає, що на початках ще вагався: відкрити пекарню чи піцерію.

Зупинились на піцерії й вдало зупинились. Люди нас люблять, в нас гарний рейтинг у відгуках в гугл, повертаються по декілька разів, от кожного сезону в нас  є постійні гості. Ось так ми і започаткували нашу сімейну справу, - зізнався підприємець Михайло Гриців.

За три роки роботи піцерії справи йдуть тільки вгору, розповідає чоловік. А щоб відкрити свій заклад, по допомогу він звернувся у місцевий Центр зайнятості.

Звернувся туда й там, охоче допомагали й в супроводі документів. Які треба було зробити і безпосередньо "Рука допомоги", де за кошти цього проекту ми придбали і пічку, і льодогенератор, й тістоміс, що й по тепер нам служить, - додав Михайло Гриців.

Надалі чоловік займатиметься ще й харчування у Славській школі. Для нього, зізнається Михайло, це буде новий цікавий досвід.

По допомогу в Центр зайнятості звернувся ще один ветеран АТО з села Карпатське. Й вже понад 2 роки він є власником невеличкого магазину в своєму селі. Оскільки тут великі проблеми з інфраструктурою, то його діяльність значно полегшує життя місцевих жителів, які по суті відрізані від цивілізації.

Ну мобільної св'язі в нас немає, нещодавно в нас провели цей інтернет-провайдер лім-нет. А так св'язі ні Київстару, ні МТСу, ні Лайфу в нас немає взагалі, маємо тільки те, що маємо, - розповів підприємець Микола Момоход.

Тютюн та алкоголь чоловік не продає, тільки продукти. До прикладу, хліб йому сюди привозять 2 рази на тиждень.

Наприклад вода доставляється щосереди та четверга, морозиво теж щосереди, провайдери там і беруть закази і забирають що необхідно, а таке щось необхідне, то їду сам по гуртовнях, ковбаси і решта. Так щоб не стояло тиждень чи два, а так береться на тиждень, щоб людина брала свіже, - додав Микола Момоход. 

Наразі у Центрі зайнятості програма для започаткування підприємницької діяльності включає проходження відповідного навчання та одноразову фінансову допомогу.

Тобто людина, яка хоче започаткувати власну справу, вона може отримати спектр консалтингових послуг, та взяти одноразову суму для започаткування власної справи. Це дуже індивідуальний підхід стосовно такої суми. Вона може коливатися від 10-ти й до 100-та тисяч, - повідомила директорка Сколівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості Іванна Тимоцко.

За інформацією Львівського обласного центру зайнятості, від початку бойових дій на Сході України 240 ветеранів розпочали свою бізнес-діяльність за підтримки їхньої установи.

 

Читайте також
Львівські училища безкоштовно ремонтують автомобілі для військових (відео) Львівські училища безкоштовно ремонтують автомобілі для військових (відео)
За три місяці працівники та учні навчальних закладів відновили 35 автівок 
У Львові відбувся парад собак, які брали участь в АТО та ООС (відео) У Львові відбувся парад собак, які брали участь в АТО та ООС (відео)
Чотирилапі побратими військових ветеранів, поліціянтів та прикордонників продемонстрували свої вміння у пошуку наркотиків і вибухівки, а також навички затримання злочинців.
У Львові попрощались із загиблим на Сході військовим Ігорем Байталою У Львові попрощались із загиблим на Сході військовим Ігорем Байталою
Прощання відбулося у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. У військового залишились батьки та двоє сестер.
Loading...
Load next