Перспектива опалювального сезону (відео)

Перспектива опалювального сезону (відео)
Заборгованість підприємств перед АТ «Львівгаз» складає 193 млн грн. Газовики шукають компромісу з боржниками. Водночас наголошують на технічній безпеці споживачів.

Кричуща статистика отруєнь чадним газом насторожує як владу, так і газовиків. Фахівці пояснюють: здебільшого до таких ситуацій призводить людська недбалість. Тож нагадують про огляд та чистку димових каналів, необхідність перевіряти справність газового обладнання та постійний доступ свіжого повітря до приміщення, де використовується обладнання. 

У жодному разі не можна самому втручатися в роботу тих самих газових приладів, чи димових вентиляційних каналів. Перш ніж щось робити, треба звернутися до спеціалізованої організації. Ми відповідно тоді дамо технічні умови, зробимо проект, виїдуть наші фахівці і зробимо все це фахово, - наголосив Павло Сербан, начальник Львівського відділення АТ «Львівгаз».

Категорично заборонено з газовими приладами одночасно вмикати електровитяжку чи електричний вентилятор. Це може закінчитися трагедією, -додає фахівець. Натомість радить не нехтувати сигналізаторами. Адже саме ось такий невеликий пристрій в змозі зберегти вам життя.

Він вішається на стіну, є двойної дії на чадний, на природний газ. Він ставиться на певній відстані там від колонки чи від котла, чи від плитки. Тобто в тому місці, де найбільша ймовірність утворення чадного газу, чи витік природного. Підключається в розетку і так цілодобово має бути включений, - доповів Павло Сербан.

 При цьому слід обирати перевірену марку.

Даний сигналізатор він ще вихід на клапан-відсікач. Тобто встановлюється прилад на трубу, якщо він спрацював, автоматично дається сигнал на цей клапан відсікач і він одразу перекриває подачу газу, - повідомив начальник Львівського відділення АТ «Львівгаз».

Та для встановлення, пояснює чоловік, краще запросити фахівців, які, до речі, тут працюють цілодобово. 

В нас по області тільки аварійна служба нараховує 32 пости. Тобто це люди, які працюють цілодобово, це 32 автомобілі, які цілодобово виїжджають по різних куточках  області. Ми змушені утримувати, попри всі проблеми, наша аварійна служба працює у звичному режимі - 24/7, - наголосив Богдан Гук головний інженер АТ «Львівгаз».

 А викликів щодня - понад сотня, - додає чоловік. У «Львівгазі», яке доставляє блакитне паливо, кажуть: до нового опалювального сезону - готові. От тільки залишається неприємним факт - заборгованість підприємств теплокомуненерго. А вона чимала - майже 200 млн грн. Та якщо з більшістю боржників уже досягнуто компромісу, себто підписано договір реструктуризації чи графіки погашення заборгованості, то є й ті, які не дуже квапляться. 

Червоноградтеплокомуненерго наразі винне більше 13 млн грн. Дрогобичтеплокомуненерго - більше 6 млн грн на сьогодні вони заборгували і Енергія-тепловодосервіс фактивно більше 1,5 млн грн, до 2 млн.Питання на даний момент не врегульовано, а в стадії переговорів відбувається по даних підприємствах, - заявив Олег Вінцюк комерційний директор АТ «Львівгаз».

Та під знаком запитання - опалювальний сезон у Новояворівську. Адже тамтешнє підприємство, за словами керівництва «Львівгазу», досі не вийшло на зв’язок, аби владнати питання заборгованості.

Там просто ведеться переписка від них, просто листи.  І давайте нам газ, а гроші колись будуть, невідомо коли. Ми попереджали давно дане підприємство про те, що треба заключити договір про реструктуризацію, будь ласка, погашайте, давайте свої пропозиції. Поки що питання не вирішене, - виголосив Олег Вінцюк комерційний директор АТ «Львівгаз».

Натомість споживачам, які вчасно та добросовісно здійснюють оплату за транспортування блакитного палива у «Львівгазі» вдячні. Адже саме з цих коштів здійснюється оплата праці усіх працівників підприємства.

Анастасія Фаль -pravdatutnews.com

 

Читайте також
Пришвидшити реконструкцію системи газопостачання можна: Клієнтський простір 104.UA Пришвидшити реконструкцію системи газопостачання можна: Клієнтський простір 104.UA
Аби здійснити реконструкцію, необхідно виконати декілька простих кроків: звернутися до Клієнтського простору 104.UA, написати заяву та заповнити Опитувальний лист.
У Дрогобичі демонтують радянський меморіал «Вічний Вогонь» (відео) У Дрогобичі демонтують радянський меморіал «Вічний Вогонь» (відео)
Комунальники розпочали розбирати комуністичну символіку Меморіалу слави «Кладовище радянських воїнів» 
Loading...
Load next