Львів у передчутті свята: запалення ялинки та відкриття святкових ярмарків очікують містяни (ВІДЕО)

Львів у передчутті свята: запалення ялинки та відкриття святкових ярмарків очікують містяни (ВІДЕО)
Тематично задекоровані крамниці, льодова ковзанка, головна ялинка та різдвяний ярмарок – загалом зимові гуляння у Львові триватимуть до 17-го січня.

Львів поринає у святково-казкову атмосферу. До Нового року залишається дедалі менше часу, відтак крамниці, кав’ярні та ресторани оздоблюють свої двері, вікна і вітрини тематичним декором та ілюмінацією, а на вході в більшість закладів відвідувачів зустрічають яскраві фотозони. До слова, за найгарніше оформлення  об’єкта міськрада обіцяє приємні подарунки.

Ми як і щороку проводимо конкурс вітрин, тільки цього року він в нас був видозмінений. Ми закликаємо брати участь в конкурсі юридичних і фізичних осіб, тобто що я маю на увазі: юридичні особи – це оформлення вітрин, закладів громадського харчування, а фізичні особи це краще оформлення балконів, дверей, брам чи фасадів, - директорка Департаменту розвитку ЛОЛДА, Наталія Бунда

Тим часом самі заклади громадського харчування пропонують клієнтам особливе зимове меню: сінабони з шоколадом і апельсином, імбирне печиво та пряну каву із додаванням крафтових сиропів.

Наприклад для імбирно-пряного лате буде сиропчик зі спеціями домашніми: там і імбир і кориця, і різні цікавинки, але це наш секретик, - Квітослава Пасічник, бариста.

У закладах дбають, аби новорічно-різдвяні «лімітки» тішили не лише смакові рецептори, а й очка. Тож хутчіш звільняйте місце у своєму смартфоні, адже ваша фотострічка точно поповниться новими інста-світлинами.

В нас є макарунчики тематичні, тобто це макарунчик у вигляді сніговчика, чи наприклад макарунчик у вигляді імбирного чоловічка, пряничка такого, також з оленем і сніжинками, це наш такий зараз топчик, - бариста.

Запрацювала у місті і довгоочікувана льодова ковзанка. Її традиційно змонтували позаду Ратуші. Там можна покататися на ковзанах з 10 ранку до 9 вечора. Година катання для дорослих коштує від 110 гривень, а для малечі від 90.

Головну ж ялинку Львова традиційно засвітять 17 грудня напередодні Дня святого Миколая. Цього року її прикрасять різдвяними павуками та іграшками у вигляді ромбів. Того ж дня у місті запрацює і Різдвяний ярмарок. Він функціонуватиме з дотриманням усіх карантинних обмежень. Майже 150 дерев’яних хатинок облаштують на площі Ринок та проспекті Свободи. Там можна буде поласувати різноманітними смаколиками, зокрема ковбасками та пончиками, а також придбати сувенірний крам.

Цікавинкою цього року є те, що 6 будиночків безкоштовно ми віддали для львівських митців, це люди, які виготовляють ексклюзивні сувеніри власноруч.  Це можливість для львівських митців представити свою продукцію, до цього вони були представлені лише в своїх майстернях, а зараз вони виходять до людей, до туристів, - директорка з розвитку компанії «Львівські ярмарки», Ольга Муль.

Урочисте відкриття різдвяної шопки біля входу у мерію заплановане на 24 грудня. Водночас через карантин у саму новорічну ніч жодних заходів не буде, тож у міськраді закликають святкувати в колі рідних чи друзів. Загалом Львів відзначатиме зимові свята аж до 17 січня

Напередодні Різдва на площі Яворського традиційно встановлять головного міського дідуха. Дійство супроводжуватиметься гучною колядою. А безпосередньо 7 січня виможете зануритися в атмосферу автентичного українського села, якщо завітаєте до Шевченківського Гаю. Там на вас чекає безліч забав.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Варварські дії: на Львівщині вже вдруге за місяць зруйнували декорації біля центральної ялинки міста Варварські дії: на Львівщині вже вдруге за місяць зруйнували декорації біля центральної ялинки міста
Про це повідомили в міськраді Новояворівська 30 грудня.
Святкування Дня захисника України: молодь запрошують на історично-патріотичний табір Святкування Дня захисника України: молодь запрошують на історично-патріотичний табір
У середині жовтня українці відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці – одне з найважливіших свят у році. Саме 14 жовтня українці святкують День захисників України, День запорозького козацтва та День створення Української повстанської армії.
У Львові запрацював різдвяний ярмарок (відео) У Львові запрацював різдвяний ярмарок (відео)
На площі перед Львівською Оперою урочисто засяяла центральна зелена красуня. Також запрацював Різдвяний ярмарок. 
Loading...
Load next