У Львові відбувся перший жіночий тур чемпіонату України: у ньому зіграли 6 команд (відео)

У Львові відбувся перший жіночий тур чемпіонату України: у ньому зіграли 6 команд (відео)
Клуби з усієї України зіграли у Львові перший тур чемпіонату України з жіночого флорболу. Серед них і львівські флорболістки «Лемберга».

Львівська жіноча команда «Лемберг» вже існувала раніше, але в цьому сезоні тут серйозні оновлення. Замість тренерки Єлизавети Головченко, що зайнята грою, тепер Каспарас Максімовс, який тренує і чоловічу команду «Лемберга».

Наша жіноча команда — я б сказав, вже зовсім нова. Ми зібрали дівчат з інших команд разом, щоб почати сезон сильним, оновленим складом. У нас буде дуже багато роботи, щоб побудувати сильний та зіграний колектив, — розповідає Каспарас Максімовс, головний тренер «Lemberg Women».

У цьому сезоні в жіночій флорбольній лізі грають 6 команд зі Львівської, Волинської, Рівненської, Запорізької областей та міста Київ. У своєму першому матчі львів’янки перемогли волинський «Госпел» 4:3.

Перша гра дуже складно нам далась. Ми розраховували на трохи інший результат. А от на гру зі Скалою ми налаштовувались набагато сильніше, - зазначає Єлизавета Головченко, гравчиня «Lemberg Women».

Другий матч проти «Скали» склався для львівських флорболісток краще: у першому періоді відкрила рахунок Василина Козак. На 4 хвилині зрівняла Валерія Атаманюк зі «Скали», але на останніх секундах львів’янки вийшли вперед, а потім забили буліт.

Наша команда зараз на такому етапі становлення. Дві команди злились в одну і зараз ми ще трохи не зіграні: зараз напрацьовуємо нові зв'язки та нову тактику. У першому турі ми вливаємось у цей сезон і пробуємо себе як нову єдину команду, — відзначає Валерія Атаманюк, гравчиня ФБК «Скала» (Мелітополь).

У другому періоді команди не забивали, багато моментів мав «Лемберг», трохи менше «Скала». Але рахунок так і залишився 3:1 на користь господарок.

Через те, що дівчата мало часу грають разом — вони багато захищаються, намагаються зробити якомога менше помилок. Тому й так мало кидків по воротах, — пояснює Каспарас Максімовс. — У третьому періоді голу дочекались за 5 хв до кінця. Ще три очки в кишені львів’янок — перемога 4:1.

Ми розуміли свої сили, свої шанси, знали, якою буде гра. Нашою ціллю було отримати нові емоції, - запевняє Валерія Атаманюк.

У наступний ігровий день жіночий «Лемберг» переміг КФК 8:4, але поступився чинним чемпіонкам Новороздільському «СКІФ» 4:7.  9 очок в першому турі вже непоганий результат.

Цей перший тур — наші перші ігри. Дуже тішимось результату, — підсумовує Каспарас Максімовс.

Налаштовані тільки на золото! Ми дуже багато працюємо. Маємо два повноцінних тренування суто з ключками. І одне на фізичні навантаження по неділях Ми дуже сильно готуємось і хочемо забирати золото, — стверджує Єлизавета Головченко, гравчиня «Lemberg Women».

Жіночий «Лемберг» продовжує підготовку. Другий тур чемпіонату України стартує в грудні, тому ще достатньо часу, аби максимально підготуватись.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кубок Львова з флорболу: хто виграв у складній боротьбі (відео) Кубок Львова з флорболу: хто виграв у складній боротьбі (відео)
Кубок Львова відбувається щороку. Цього разу у ньому взяли участь команди із 6-ти міст України. За перемогу змагались клуби вікових категорій U-13 та U-15.
Стрільба з лука: у Львові завершився чемпіонат України (відео) Стрільба з лука: у Львові завершився чемпіонат України (відео)
На цих змаганнях відбирали кандидатів у національну збірну, яка виступить на чемпіонаті світу у Вроцлаві через два місяці.
Перемогла у фіналі Росію: львів’янка стала чемпіонкою Європи зі стрільби Перемогла у фіналі Росію: львів’янка стала чемпіонкою Європи зі стрільби
Також на чемпіонаті Європи виступить ще один львів'янин Олександр Петрів.
Loading...
Load next