Нові обмеження у львівському транспорті: що варто знати на час "червоної" зони? (відео)

Нові обмеження у львівському транспорті: що варто знати на час "червоної" зони? (відео)
Немає ковід-сертифіката, ПЛР-тесту чи довідки — до автобуса чи електрички зась. Обласна комісія з питань ТЕБ і НС вирішила обмежити проїзд у приміському та міжміському транспорті на кшталт правил, які не так давно почали діяти для міжрегіональних маршрутів.

Невтішна статистика провокує суворіші рішення. Уже з 22 листопада на Львівщині розпочнуть діяти нові правила проїзду у приміському транспорті. Обласна комісія з питань ТЕБ і НС вирішила впровадити обмеження для невакцинованих в користуванні внутрішньо обласними маршрутами. 

Можуть їздити пасажири, які мають або вакцинацію від коронавірусу, або негативний ПЛР-тест, або тест на антиген. Або мають відповідну довідку про те що вони перехворіли вже не більше, ніж півроку, - повідомляє Володимир Кравцов, заступник керівника департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

Дозволятиме користуватися транспортом як зелений, так і жовтий сертифікат. Себто з однією дозою проїзд дозволений.

При перевезенні залізничним транспортом перевізник має контролювати наявність у пасажирів наявність таких документів. А при перевезенні автотранспортом перевізним має інформувати пасажирів про введені такі карантинні обмеження, — додає Володимир Кравцов.

Тож у разі виявлення порушення  рейдівськими групами, в залізничному транспорті відповідальність, а, відтак, штраф, ляже на плечі працівників. Тоді як в автотранспорті — відповідатиме кожен пасажир сам за себе. Користувачі приміського транспорту насправді по-різному ставляться до нового обмеження. 

Водії ж завмерли в очікуванні. Та тільки припускають, яка реакція буде в пасажирів.

Нам  то неминуче, ну що зробиш — держава. Ну скандали не виключені, що зробити. Я не зобов’язаний буду перевіряти. Напишемо оголошення, хто зайде, той зайде. Ми нічого не можемо вдіяти, — заявляє водій Роман.

Не знаю, цікаво, що з того вийде, і як люди на це відреагують. І цікаво як держава чи поліція зі своєї сторони збирається це контролювати, — відзначає водій Володимир.

Натомість перевізники передбачають та водночас побоюються схожої ситуації, яка була навесні минулого року. 

Це може призвести до того, що транспорт зупиниться. Ми переживали це весною 2020 року, коли був оголошений повний локдаун. Тоді три місяці автобуси практично не курсували. То потім пройшло пів року, щоби відновилася робота транспорту, — пригадує Іван Велійка, голова асоціації перевізників Львівщини.

На додачу це спровокує активізацію нелегалів, додає чоловік. Перевізників не надто тішить, що відповідальність та штрафи за порушення стосуватимуться конкретно пасажирів. Адже все одно вони зазнають колосальних збитків.

Міжобласні перевезення не пов’язані з тим, що люди добираються на роботу. Тоді як міжміські та приміські перевезення — це людська праця, людина не зможе добратися на роботу. Навіть ті обмеження, які були введені стосовно виключно сидячих пасажирів призвели до того, що виручка транспортних підприємств, які обслуговують міжміські та приміські маршрути впала практично на 35-40%, - розповідає Іван Велійка.

Слід зауважити, що обмеження, які запрацюють 22 листопада не стосуються приватних легкових автомобілів, кількість пасажирів в яких не перевищує 5 осіб. Або ж службових автобусів, які перевозять лише сидячих працівників. Однак маршрут руху слід повідомити органам Нацполіції не менш ніж за 2 дні.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині посилюють карантин: які обмеження тепер будуть в області На Львівщині посилюють карантин: які обмеження тепер будуть в області
У Львівській області одні з найвищих показників захворюваності на Covid-19.
У Львові закрили ще 14 закладів за порушення правил карантину - перелік (відео) У Львові закрили ще 14 закладів за порушення правил карантину - перелік (відео)
Серед порушень у цих закладах – відсутність вакцинації або ж негативного результату ПЛР-тесту в працівників, робота після 23:00 тощо.
У Львові можуть зупинити роботу громадського транспорту
Через погіршення ситуації з коронавірусом у Львові можуть припинити роботу громадського транспорту. Тому у місті розглядають нові етапи боротьби та поширення Covid-19.
Loading...
Load next