У Львові триває Кубок України зі стрільби з лука у приміщенні (відео)

У Львові триває Кубок України зі стрільби з лука у приміщенні (відео)
Перші змагання сезону - триває Кубок України зі стрільби з лука в приміщенні.

На львівському велотреку - змагання зі стрільби з лука. Протягом чотирьох днів 120 спортсменів будуть тут боротись за перемогу.

Цими змаганнями розпочинається новий сезон у приміщенні. І можна сказати підготовка до чемпіонату Європи розпочалась вже, – розповідає Світлана Колядінцева, головна суддя Кубка України.

 

Якщо просто неба Олімпійський раунд у стрільбі з лука стріляють з 70 метрів, то в приміщенні це завжди — 18. Відповідно меншою є і мішень.

18 метрів для мене легше стріляти. Це моя коронна дистанція. Я був другим на Кубку та чемпіонаті світу, — Сергій Макаревич, бронзовий призер Кубка України (Львів)

Львів'янин Сергій Макаревич у бронзовому фіналі змагався із чернівецьким лучником Данилом Гусаком.

Це новенький лучник. Я раніше його не бачив, тому психологічно легше стріляти. В нас завжди суперник в голові. Це завжди боротьба з самим собою, і це найскладніше, — каже Сергій Макаревич.

 У цій боротьбі Сергій спочатку поступався у першій серії, але у наступних трьох завжди був влучнішим ніж суперник.

Протистояння Львова і Череівців було і в жіночому фіналі: львів’янка Соломія Трапезнікова боролась за третє місце із Тетяною Дороховою. Бронза Кубка України поїхала у Чернівці.

Це моя улюблена дистанція. Я на ній неодноразово ставал чемпіонкою світу та Європи. Бронза у цьому році для мене особисто дуже важлива, тому що була велика перерва у зв'язку з декретом. Я зараз виховую сина, він ще зовсім маленький йому 2.5 років. Але все одно намагалася не пропускати, входити у форму, — зазначає Тетяна Дорохова бронзова призерка Кубка України (Чернівці).

Золотий жіночий фінал суто Сумський: Ірина Хочина проти Поліни Родіонової. Влучнішою була Поліна. Перемога 6:0.

Я не покладала великих надій, адже це тільки початок. Основні старти ще попереду.  Але так вийшло, що мені все вдалось. Будемо продовжувати і готуватись до основних стартів цього сезону, — ділиться Поліна Родіонова, чемпіонка Кубка України (Сумська область).

Серед чоловіків за золоту нагороду боролись львівський лучник Юрій Гавелко та рівнянин Михайло Усач. У першій серії в рахунку повів Михайло 2:0, Юрій зрівняв 2:2. Далі лучники продовжували йти на рівних 3:3, 4:4. І у вирішальній серії Михайло вирвав перемогу 6:4.

Я сам не очікував цієї перемоги. Було важко спочатку, всередині трохи легше, а у фіналі дуже напружено, але впорався з роботою. Психологічно дуже важко було, — каже Михало Усач, чемпіон Кубка України (Рівненська область).

У січні лучники позмагаються на чемпіонаті України в Сумах, далі ще одні змагання, тренувальний збір у Львові та у лютому чемпіонат Європи у Словенії. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський ватерпольний клуб "Динамо" здобув восьме чемпіонство (відео) Львівський ватерпольний клуб "Динамо" здобув восьме чемпіонство (відео)
Ватерпольний клуб "Динамо" здобув золоті медалі ватерпольної Суперліги. Це четвертий поспіль та загалом восьмий чемпіонський титул команди.
У Львові провели 10-й міжнародний турнір з вільної боротьби пам'яті Ігоря Первачука (відео) У Львові провели 10-й міжнародний турнір з вільної боротьби пам'яті Ігоря Первачука (відео)
Протягом 2-х днів спортсмени з різних куточків України та з-за кордону змагатимуться за цінні нагороди та звання кращих у своїй ваговій та віковій категорії.
З Львівщини семеро спортсменів поїдуть на Олімпіаду в Токіо З Львівщини семеро спортсменів поїдуть на Олімпіаду в Токіо
У Токіо поїдуть Оксана Лівач, Алла Черкасова, Олена Старікова, Станіслав Горуна, Вероніка Марченко, Павло Коростильов та Христина Погранична.
Loading...
Load next