Виставка коліс у «Ретро гаражі» (відео)

Виставка коліс у «Ретро гаражі» (відео)
У колекції є свої "родзинки".

За три роки своєї діяльності львівській «Ретро гараж» зібрав чималу колекцію вантажних автівок, мотоциклів, велосипедів та інших деталей, що показують розвиток транспорту у світі. Та працівникам музею й досі є чим дивувати своїх відвідувачів.


Як водійці, мені також було цікаво подивитися такі автомобілі. Порівняти які машини були зараз і які були раніше - проблематично, я думаю, на таких автомобілях можна було б зараз переміщатися містом. Ну і як дівчинці теж було цікаво подивитися які автомобілі були і що зараз, - Ірина, відвідувачка.


З кінця жовтня у цьому «Ретро гаражі» виставили на показ унікальну колекцію коліс. Зібрали експонати зі всієї країни за співпраці з іншими музеями, установами та небайдужими мешканцями.    

Вони йдуть від одного з найдавніших, які є в колекції музею ось 18-го століття, таке дерев’яне, і до сучасних автомобільних мотоциклетних. Також тут є колеса залізничні, велосипедні, які ви бачите дерев’яні, - Олександр Арістархов, науковий працівник Львівського історичного музею
 

А родзинка цієї виставки - єдине збережене в світі колесо від румунського військового літака, яке випадково знайшли дослідники.

Є такий під Львовом в селі Хоросному музей загиблих літаків, хлопці власне займаються тим, що знаходять залишки тих літаків, в них власне й позичили власне його, воно було знайдене на дні Чорного моря у соленій воді. Тому воно зберігається у соленій воді. Для його кращого збереження, - Олександр Арістархов.

Загалом же музей нещодавно отримав поповнення у вигляді ось цього горбатого «Запорожця». Таку модель випустили лише у 4-х екземплярах у якості експерименту. Оновилася й виставка велосипедів ось таким дитячим літачком.


Додамо, що «Ретро гараж» неодноразово потрапляв і у Книгу Рекордів України.
Найбільша кількість номерних знаків це колекція Тараса Майби, найбільша кількість старовинних велосипедів Андрія Гладуна. Та була в нас така тимчасова колекція виставка тахографів, тобто це ті спідометри, що записують на папері усі дані кілометражу та швидкості, - науковий працівник Львівського історичного музею

Триватиме виставка коліс у музеї до літа наступного року. Тут також планують додати  ще більше деталей, але які вже показуватимуть розвиток автопрому.


Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Унікальна виставка «Історії сильних духом» про життя людей з інклюзивністю (відео)
У Львові представили унікальну виставку, яка розповідає про життя людей з інвалідністю.
Відома художниця Ірина Третяк презентувала нову колекцію картин (відео) Відома художниця Ірина Третяк презентувала нову колекцію картин (відео)
Про «почуття» до навколишнього світу, людей та улюбленої справи. Художниця Ірина Третьяк презентувала нову колекцію картин. Нові трансформовані твори стали продовженням вже відомої виставки Ірини «Арт-Гранат».
У Львові та Києві компанія "LEV Development" організувала акцію з висадки дерев (відео) У Львові та Києві компанія "LEV Development" організувала акцію з висадки дерев (відео)
Окрім Львова компанія "LEV Development" організувала акцію з висадки дерев і в Києві на бульварі Дружби народів.
Loading...
Load next