День пам'яті жертв Голодомору: у Львові вшанували загиблих (відео)

День пам'яті жертв Голодомору: у Львові вшанували загиблих (відео)
За даними науково-демографічної експертизи, загальна кількість людських втрат від Голодомору становить 3 мільйони 941 тисячу осіб.

Сьогодні у Львові вшанували пам'ять мільйонів жертв Голодоморів, повідомляє ZAXID.NET.

Біля пам'ятника Тарасу Шевченку духовенство, львів'яни та представники влади спочатку помолилися, а пізніше запалили сотні лампадок, аби вшанувати тих, хто загинув від голоду. 

Зазначимо, що о 16:00 по всій Україні відбулася традиційна хвилина мовчання.

Після цього у центрі Львова духівництво відслужило екуменічну панахиду за жертвами трьох голодоморів: 1921-1922, 1932-1933 та 1946-1947 років. А після спільної молитви львів'яни запалили лампадки в пам’ять про мільйони українців, вбитих під час Голодомору і таким чином долучилися до всеукраїнської акції «Запали свічку», - йдеться в матеріалі.

Додамо, що цього року виповнюється 100 років від часу першого масового голоду в Україні 1921–1923 рр. У Львові живе 66 людей, яким вдалося пережили Голодомор 1932−1933 років, їм місто виплатило по 1 тис. грн одноразової матеріальної допомоги.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео) Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео)
Львівщина впродовж останніх декількох днів лідирує серед інших областей за кількістю хворих на ковід.
Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео) Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео)
На тлі нової хвилі ковіду львів’ян закликають імунізуватися бустерною дозою.
«Омікрон» масово вражає львів'ян (відео) «Омікрон» масово вражає львів'ян (відео)
У стаціонарі 1-го ТМО Львова перебуває 451 пацієнт з коронавірусом, 87 з них – діти.
Loading...
Load next