Скандальна петиція: депутати не підтримали демонтаж пам'ятника Моцарту у Львові

Скандальна петиція: депутати не підтримали демонтаж пам'ятника Моцарту у Львові
Петицію підтримали лише 12 депутатів.

Депутати Львівської міської ради 30 листопада на сесії не підтримали петицію, де львів'яни пропонували демонтувати з площі Маланюка пам’ятник Францу Ксаверу Моцарту. Про це повідомляє Львівський портал. 

Впродовж розгляду петиції щодо демонтажу пам’ятника Францу Ксаверу Моцарту, у приміщенні сесійної зали виникло досить бурхливе обговорення. 

Зазначається, що крім депутатів, були присутні головний архітектор Антон Коломєйцев та почесний громадянин Львова Мирослав Маринович. Вони заявили, що проти знесення скульптури. 

Я шаную думку львів’ян, яким не подобається робота скульптора Себастьяна Швайкерта. Але міська рада не може бути істиною останньої інстанції, коли йдеться про мистецькі дискусії, інакше Львів повернеться до радянської практики, яка нами, здавалося б, вже давно засуджена. І демонтажем цього пам’ятника міська рада засигналізувала б, що наше місто перебуває поза європейським культурним простором на радість нашим ворогам.

Дуже прошу вас, шановні депутати, зніміть це питання з порядку денного взагалі, а якщо це неможливо, то проголосуйте проти демонтажу пам’ятника Моцарту, – відзначив публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи Мирослав Маринович.

Водночас депутати повідомили, що не будуть підтримувати знесення пам'ятника сину Моцарта. Але вони заявили, що встановлювати будь-які пам’ятники, скульптури чи пам’ятні знаки без публічного обговорення з мешканцями є неприпустимо.

Також обранці громади наполягли на тому, щоб тимчасово ввести мораторій, допоки у мерії не встановлять правила встановлення у Львові будь-яких пам’ятників і монументів.

Зауважимо, що знесення цього монументу підтримали 12 депутатів.

Фото: Львівська міська рада

Нагадаємо, ініціатором знесення пам'ятника стала львів’янка Наталія Криничанка – мисткиня, виконавиця авторських пісень. Вона заявила, що встановлена з порушеннями скульптура спотворює історичний та мистецький простір Львова, тому пропонувала її демонтувати.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові обговорили питання щодо придбання медобладнання у кредит (відео) У Львові обговорили питання щодо придбання медобладнання у кредит (відео)
Питання придбання у лізинг обладнання для львівських лікарень викликало шквал суперечок серед депутатів. Чи не найактивніше депутати обговорювали на вчорашній сесії питання придбання у лізинг обладнання для львівських лікарень.
Лінива сесія міської ради: до обіду депутатам Львова вдалося опрацювати тільки 10 питань (відео) Лінива сесія міської ради: до обіду депутатам Львова вдалося опрацювати тільки 10 питань (відео)
Нудилися у смартфонах та багато пліткували. Львівські депутати зібралися на чергове засідання сесії міськради. Працювати розпочали із півгодинним запізненням.
В Україні запровадили надзвичайний стан: як готується Львівщина  (відео) В Україні запровадили надзвичайний стан: як готується Львівщина (відео)
Рішення дня — надзвичайний стан запровадили на території України. Не виняток і Львівщина. Що ж це означає і як змінить життя цивільного населення – у нашому сюжеті.
Loading...
Load next