Найдовша вулиця в Україні (відео)

Найдовша вулиця в Україні (відео)
Вул. Шевченка – єдина дорожня артерія в селищі. Нині усі її 14 км всіяні ямами та вибоїнами.

Вас вітає Орів – найбільше за площею село у Львівській області. Нині його головну та за сумісництвом єдину вулицю, яка розпочинається просто ось тут, внесли до реєстру рекордів України, адже вона є найдовшою в нашій державі.

Протяжність тутешньої вулиці Шевченка становить рівно 14 кілометрів. Це – єдина дорожня артерія в селищі Орів. Вона має безліч розгалужень, – розповідає місцевий житель пан Михайло.

Відтак усі знакові будівлі села розташовані саме на вулиці Шевченка: сільська рада, народний дім, церква, школа та звісно ж погруддя Кобзаря. Нині цю дорожню артерію внесли до «Книги рекордів України», як найпротяжнішу в нашій країні.

Наша експертна комісія досліджувала чи дійсно вулиця є найдовшою, заміри проводилися від початку вулиці і до кінцевої точки і вона становить 14 км, -  зауважує експертка Національного проєкту «Книга рекордів України»

Жителі села такій новині неабияк радіють.

Орів то все вулиця Шевченка, вибачте, чесно кажу, то все вулиця Шевченка: туди – Шевченка і туди – Шевченка. От переходите туди через кладку, там такі провулки – вулиця Шевченка. Пройдете ось тут – вулиця Шевченка, -  розказує пан Михайло, місцевий житель.

Ми стали відомими. Ми і були відомими, і за кордоном і в Україні, а тепер ми стали ще більш відомі. Про нас будуть говорити люди і до нас будуть приїжджати. І я надіюсь що будуть ходити по цій вулиці, - староста села Орів, Тетяна Сухроменда

Звичайно що гордість відчуваю що живу на найдовшій вулиці, - ділиться враженнями Ірина, місцева жителька.

Щоправда, додають місцеві, тепер вже знаменита дорога вже давно потребує капітального оновлення.

Як вибори були все обіцяли, і дорогу, що лиш не обіцяли, а того немає. Дивіться недавно ремонтували, як вони ремонтують, машину привезуть того шутру чи що і так одну замісять, а 10 лишуть тих ям і поїхали далі, -  бідкається пані Катерина, місцева жителька.

Міський голова Трускавця сподівається, що тепер селом зацікавляться ще більше туристів, які приїжджатимуть сюди на відпочинок. 

Це не просто так виникла ідея найдовша вулиця, це привернути увагу, тому що вона є на балансі облдержадміністрації, щоб вона була вже заасфальтована, щоб сюди могли заїжджати активні люди, туристи, отримувати нові враження, бачити одну з найдавніших церков України, - розказує міський голова Трускавця, Андрій Кульчинський

Самі ж обласні чиновники запевняють, розпочнуть ремонтні роботи вже наступного року.

Зараз кілометр дороги в дрібному поточному ремонті стартує від 4 млн грн. Гірська частина, де ми знаходимось, тут відповідно вартість буде значно дорожчою, бо тут потрібне додаткове водовідведення, треба додатково будувати підпірні стінки, оскільки багато річок, будувати мостові перехід, -  каже Юрій Бучко, заступник голови ЛОДА.

І додають, окрім ремонту дороги планують збудувати тут оглядову вежу та облаштувати велоінфраструктуру.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
За європейськими стандартами: компанія "Lev Development" забезпечить благоустрій на вулиці Орлика (відео) За європейськими стандартами: компанія "Lev Development" забезпечить благоустрій на вулиці Орлика (відео)
Компанія «Lev Development» - одна із перших, хто облаштовує благоустрій поблизу майбутнього ЖК ще до початку основних робіт.
Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд
Львівський гідрометцентр має дані про температуру повітря на Львівщині із 1946 року - 14 липня у Львові було найспекотніше за останні 75 років.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next