"Платимо 9 тисяч гривень в місяць": у Львові студенти вийшли на протест через брак місць у гуртожитках

"Платимо 9 тисяч гривень в місяць": у Львові студенти вийшли на протест через брак місць у гуртожитках
Студенти написали звернення до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Біля Львівської обласної ради студенти львівських університетів вийшли на акцію протесту. Про це повідомляє Суспільне.

Зазначається, що вони вимагали збільшення кількості місць в гуртожитках вищих навчальних закладів.

За інформацією студентського мера Львова Станіслава Гвоздінського, студенти, яким не вистачає місць в гуртожитках, змушені орендувати квартири, або ж доїжджати на заняття з Дублян, що біля Львова.

Як повідомили журналісти, на акцію зібрались 25 студентів, які в руках тримали плакати з написами: "Створіть відповідні умови для життя" та "Прийшов час змін".

Я живу на квартирі, а не у гуртожитку. Ми проживаємо у трикімнатній квартирі. Відповідно троє дівчат і ми платимо 9 тисяч гривень в місяць....Може бути якийсь підробіток у певний момент, але говорити про роботу з повною зайнятістю неможливо, тому що все-таки навчання є навчання", — каже студентка Уляна Дрогомирецька.

Також студенти вимагають у голови державної адміністрації, щоб він передав їхнє звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо збільшення кількості гуртожитків в університетах. Відповідний лист вони передали до державної адміністрації.

Немає місця для студентів того чи іншого закладу вищої освіти. В результаті заклади вищої освіти, змушені позичати місця в гуртожитках інших закладів вищої освіти. До прикладу, декілька дівчат – представниць університету імені Івана Франка звернулись до мене і сказали, що вчаться у Франка, їхні навчальні корпуси в центрі міста, а живуть вони в Дублянах, — розповів студентський мер Львова Станіслав Гвоздінський.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Гуртожитки у Львові: у місцевих вишах не вистачає місць для заселення студентів (відео) Гуртожитки у Львові: у місцевих вишах не вистачає місць для заселення студентів (відео)
Невдовзі студенти львівських вишів повернуться до навчання у звичному форматі. Університети вже готові приймати спудеїв, втім з гуртожитками ситуація інша. Деяким вишам бракує місць у студмістечках.
Баскетбольна команда «Львівська політехніка» вдома приймала БК «РІВНЕ-ОШВСМ» у 4 турі Вищої ліги (відео) Баскетбольна команда «Львівська політехніка» вдома приймала БК «РІВНЕ-ОШВСМ» у 4 турі Вищої ліги (відео)
Вісім ігор у цьому сезоні Вищої ліги, і один виграш. «Львівська Політехніка» щороку має одну і ту ж історію. Більше надій у клубу на Студентську та Молодіжну ліги.
У Львові медики екстренної допомоги протестували за свого керівника (відео) У Львові медики екстренної допомоги протестували за свого керівника (відео)
Конкурс скасували, тому що були недотримані рекомендації постанови Кабміну та МОЗ через стаж роботи. Вперше в історії центру екстреної медичної допомоги, працівники вийшли на акцію протесту, щоб підтримати свого керівника.
Loading...
Load next