У львівському «ОХМАТДИТі» з’явилося нове обладнання, оновлена операційна та телемедичний центр (відео)

У львівському «ОХМАТДИТі» з’явилося нове обладнання, оновлена операційна та телемедичний центр (відео)
В лікарні з’явилась найновіша лапороскопічна стійка Karl Storz з технологіями 4K і 3D.  Нове обладнання забезпечить швидші, безпечніші та менш травматичні операції, що дозволить діткам швидше одужувати.

Нові можливості для сучасної хірургії у Львівському ОХМАТДИТІ. Завдяки транскордонному проєкту Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 до лікарні надійшло обладнання нового покоління. Цього року завод виробника Karl Storz  випустив всього 6 одиниць техніки, одна з яких вже є в Україні у дитячій лікарні.

Довгоочікуване обладнання – лапороскопічна стійка 3D, з можливістю 3D 4К. Обладнання останнього покоління, яке дозволить виконувати операції А – ті, що ми вже робили з вищою точності, здатності виконання і також розширить високі можливості наші до виконання нових операцій, які ми планували, але бракувало нам технічного забезпечення.

Воно власне вже у нас є і є великі сподівання, що розпочнеться  нова ера малоінвазивної хірургії у Львівському Охматдиті, — розповідає Андрій Дворакевич, керівник центру малоінвазивної хірургії Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ».

3D окуляри створюють тривимірну візуалізацію, завдяки якій лікарі-хірурги зможуть побачити максимально точне і об’ємне зображення. Тобто, лікування в такому випадку стає не тільки швидшим, безпечнішим, але і менш травматичним.

Дуже важливо для нас виконувати операції малюкам, новонародженим, які та обладнання дозволить в маленьких діток маленький простір операційний. Це дуже часто прирівнюється до маленької коробки сірників якщо так взяти в об'ємі і це обладнання дозволить завдяки своїй інноваційності виконували операції і малюкам. Хоча операції в нас виконуються від 0 до 18 і це власне цей діапазон віковий є охоплений, — пояснює Андрій Дворакевич.

Попри те, що обладнання найновіше і тільки но з’явилося у лікарні, медики Львівського Охматдиту знають як його використовувати і вже готові виконувати операції.

В нас останні роки був такий меседж демонополізації, що навчались всі лікарі як і ургентні, так і планові, які займаються і терміновими і плановими операціями, щоб ми розвивали в різних напрямках і всі хірургічні бригади, які є в нас в клініці практично всі орієнтуються і мають вміння виконання всіх оцих операцій, — зазначив Андрій Дворакевич.

Окрім сучасного обладнання, вже скоро запрацює нова операційна.

Ми стоїмо не в Німеччині, не в Америці. Ми стоїмо в нас у Львові, в сучасній операційній. Це стандарт світовий. Так звані чисті приміщення, сучасна вентиляція і ця операційна я рахую дуже гідна для того щоб виконували сучасні операції, безпечні операції, — зауважує Андрій Дворакевич.

За ходом операцій зможуть спостерігати інтерни та лікарі, адже в дитячій лікарні створили сучасний телемедичний центр. В межах проєкту відремонтували зал, з якого можна буде дивитись онлайн-трансляцію.

Також тут будуть проводитися консультації онлайн разом з суміжними, суміжними лікарями з інших країн тобто ми будем радитися, методику операції вибирати, метод лікування обирати, яким обладнанням оперувати. Це вже буде. В рамках цього проєкту це вже є можливим, — пояснює Богдан Мальований заступник директора з хірургічної роботи, в.о директора Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ».

Весь процес можуть спостерігати спеціалісти з будь-якої країни світу. А також буде можливість ставити запитання прямо в операційну з подальшим їхнім роз’ясненням.

Це важливо для пацієнтів, це зменшить їхні витрати, щоб вони не їздили на консультацію в інші країни або в інші міста України якщо це можливо зробити. Це ж вчорашній день, це вже має бути в ногу і щоб розвиватися як хірург, як лікар, як особистість медична ти мусиш постійно працювати. Це дає великі можливості, — підсумовує Богдан Мальований.

Вже скоро у Львівському ОХМАТДИТі маленькі пацієнти зможуть отримати найякіснішу допомогу на сучасному обладнанні та в оновленій операційній.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Дрогобичі інфекційне відділення дитячої лікарні оздобили художніми малюнками (фото) У Дрогобичі інфекційне відділення дитячої лікарні оздобили художніми малюнками (фото)
Інфекційне відділення в дитячій лікарні у Дрогобичі оздобили художніми розписами. Створили це завдяки всеукраїнській соціальній програмі "Кольоровий світ дитинства".
Реконструкція медичного закладу у Львові: у 5-й міській клінічній лікарні встановили сучасний ліфт (відео) Реконструкція медичного закладу у Львові: у 5-й міській клінічній лікарні встановили сучасний ліфт (відео)
Майже 10 мільйонів гривень використали для капітального ремонту даху, відділень, ліфта та для закупівлі необхідного устаткування.
Модернізація інтернет-мережі у лікарні: консульство Польщі передало потужне IT-обладнання Модернізація інтернет-мережі у лікарні: консульство Польщі передало потужне IT-обладнання
Генеральне консульство Польщі передало потужне IT-обладнання для Західноукраїнського дитячого медцентру, щоб забезпечити його безперервним wi-fi зв’язком
Loading...
Load next