В одній з лікарень Львова виробляли фіктивні ковід-сертифікати (фото)

В одній з лікарень Львова виробляли фіктивні ковід-сертифікати (фото)
Один фальсифікований сертифікат в лікарні коштував від 2 000 до 4 000 грн.

За даними слідства, медичні працівники однієї із міських клінічних лікарень Львова організували схему продажу підроблених сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Вони шукали клієнтів серед своїх знайомих. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Відтак медпрацівниця, фактично не проводячи щеплення, вносила до електронної медичної системи «HELSI» недостовірні відомості про проходження вакцинації. Після внесення даних в систему COVІD-сертифікат автоматично формувався в мобільному застосунку «Дія», а паперовий сертифікат можна було забрати у заздалегідь узгодженому місці.

Фото: Офіс Генпрокурора

Один фальсифікований сертифікат коштував від 2 000 до 4 000 грн.

У ході обшуків за місцями проживання та роботи учасників схеми вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, медичну документацію з записами про псевдовакцинацію, в тому числі підроблені COVІD-сертифікати.

Поки що тривають необхідні дії й вирішують питання щодо призначення ряду експертиз та повідомлення про підозру.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Не дотримувалися правил карантину: Львові закрили 11 ресторанів і магазинів Не дотримувалися правил карантину: Львові закрили 11 ресторанів і магазинів
Порушення у закладах виявили моніторингові групи, які перевіряють дотримання карантину.
Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео) Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео)
На тлі нової хвилі ковіду львів’ян закликають імунізуватися бустерною дозою.
У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео) У Львові доступ до ресторанів нададуть лише вакцинованим або за ПЛР-тестом (відео)
Міська комісія ТЕБ і НС вирішила все ж таки посилити карантинні обмеження у Львові внаслідок стрімкого поширення коронавірусу серед населення. Зокрема, учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання, а також призупиняють планові госпіталізації та операції у лікарнях.
Loading...
Load next