"Бюджетно і естетично": новорічну ялинку планують відкрити у Львові 17 грудня

"Бюджетно і естетично": новорічну ялинку планують відкрити у Львові 17 грудня
Львівські творці мають більш масштабні ідеї для оздоблення міста на зимові свята.

Новорічну ялинку у Львові планують встановити на площі перед Оперним театром 13 грудня, а офіційно відкрити – 17 грудня. Як зазначили у міській раді, 17-метрове дерево містові подарував мешканець села Оброшине Василь Козленко.

Варто зауважити, що цього року місто вперше звернулось до львівських художників за консультаціями щодо концепції святкового оформлення в одному стилі. Над створенням концепції працювали Ольга Кравченко, Роман Зілінко, Остап Лозинський та Дарія Альошкіна.

На коментар ZAXID.NET, Ольга Кравченко відповіла, що художники змогли допомогти місту обрати ялинкові іграшки та ілюмінацію в одному стилі та з елементами, що повторюватимуться в усьому оформленні, розробили креслення та підібрали кольори оздоблення.

На ялинці будуть прикраси у вигляді елементів традиційного різдвяного «павука» та зірочок, що також повторюватимуться в іншому оздобленні, в ілюмінації. Роман Зілінко зробив креслення для цього, а Остап Лозинський запропонував встановити у 4-х кутах площі Ринок гуцульські «павуки» – вони будуть з алюмінію і з підсвіткою. Дарія Альошкіна, яка робить витинанки – авторка паркану, що поставлять навколо міської ялинки. Все буде в одній темі, делікатно і зі смаком, – каже Ольга Кравченко.

Свою чергою художниця додає, що львівські творці мають більш масштабні ідеї для оздоблення міста на зимові свята, але в цьому році буде втілено лише частину, до решти повернуться, коли ситуація буде стабільнішою.

Добре, що міська рада звернулась за консультаціями до художників. Ми постарались, щоб було бюджетно і естетично, – додала Ольга Кравченко.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com


 

Читайте також
Варварські дії: на Львівщині вже вдруге за місяць зруйнували декорації біля центральної ялинки міста Варварські дії: на Львівщині вже вдруге за місяць зруйнували декорації біля центральної ялинки міста
Про це повідомили в міськраді Новояворівська 30 грудня.
Львів у передчутті свята: запалення ялинки та відкриття святкових ярмарків очікують містяни (ВІДЕО) Львів у передчутті свята: запалення ялинки та відкриття святкових ярмарків очікують містяни (ВІДЕО)
Тематично задекоровані крамниці, льодова ковзанка, головна ялинка та різдвяний ярмарок – загалом зимові гуляння у Львові триватимуть до 17-го січня.
У Львові запрацював різдвяний ярмарок (відео) У Львові запрацював різдвяний ярмарок (відео)
На площі перед Львівською Оперою урочисто засяяла центральна зелена красуня. Також запрацював Різдвяний ярмарок. 
Loading...
Load next