Запорожці поїдуть на історичне ралі Монте-Карло Класік (відео)

Запорожці поїдуть на історичне ралі Монте-Карло Класік (відео)
Вперше українська команда візьме участь у цих перегонах. Серед екіпажів є і львівський - подружжя Світлани та Євгена Кравсів на жовтому «горбатому».

Львівський екіпаж у складі Євгена та Світлани Кравсів візьме участь в найпрестижніших гірських зимових перегонах для історичних авто. Вони тільки забрали зі СТО — і відразу випробування мокрим снігом. Але подружжя Кравсів на своєму горбатому запорожці не бояться нічого.

В нашій родині горбаті Запорожці були завжди, — запевняє Світлана Кравс, пілотеса львівського екіпажу №410.

Пані Світлану легко впізнати у Львові за її жовтим горбатим Запорожцем, але для перегонів  готували інший.

Він був у хорошому стані, був пофарбований, років 8 стояв, нікуди не виїжджав, і ми його робили фактично з нуля під гонки, — розповідає Світлана Кравс.

В моторі цього авто всього 30 кінських сил.

Цей автомобіль такий тягучий, український трактор. Він не є швидкісний, з нами в змаганнях будуть їхати автомобілі нашого року випуску, які в три рази потужніший мотор мають, — каже Євген Кравс, штурман львівського екіпажу №410.

Україну на найпрестижніші гірські зимові перегони для історичних авто, будуть представляти три горбатих і два прямих запорожці. Понад 10 років знадобились українцям, щоб отримати запрошення на ці перегони. І до 60-річчя вітчизняного виробника ЗАЗ їх таки запросили.

Оскільки ми вперше беремо участь в гонці нам дали такого ментора — це всесвітньовідомий гонщик Арі Ватанен, —  зазначає Євген Кравс.

На львівський екіпаж №410  чекає  дводенна цілодобова гонка Альпами та Монте-Карло. за 36 годин мають проїхати 900 кілометрів.

Я азартний водій, люблю автомобілі, люблю бути за кермом, для мене бути за кермом — це є велике задоволення, — розповідає Світлана Кравс.

Я не маю абсолютно ніякого штумарнського досвіду. Я завжди сидів за кермом, — каже Євген Кравс.

Євген друкує карди, вивчає заїзди по містах з дуже складними назвами вулиць, там є такі серпантини у нас насправді — дуже складні, — зауважує Світлана Кравс.

Євген та Світлана мають перший тренувальний виїзд Карпатськими Серпантинами. Таких до кінця січня буде ще не один. Презентують свою поїздку на звіті Служби Автомобільних Доріг Львівщини. В Монако будуть амбасадорами Великого будівництва.

Дружина буде за кермом, а я тільки штурман, а говорять, якщо автомобіль погано проїхав, то винний штурман, якщо добре — то завжди водій, — сміється Євген Кравс.

За словами львівського екіпажу їх завдання не лише взяти участь, а й привезти перегони такого класу як Монте-Карло Класік в Україну — маршрутом Малого Карпатського Кола.

Гонщики старої Європи багаті пихаті, їм там вже нецікаво, хочуть їхати сюди, хочуть щось нове, — каже Євген Кравс.

До того ж традиції таких перегонів у нашому регіоні беруть початок ще з 1908-го року. Тоді 13- го серпня відбувся  великий карпатський пробіг Львів-Перемишль-Закопане. Перегони ж Монте-Карло Класік відбуватимуться з 31-го січня до 3-го лютого. В них візьмуть участь екіпажі з 25 країн світу.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Rallye Monte-Carlo": вперше за 111 років українці на українських авто візьмуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах (фото,  відео) "Rallye Monte-Carlo": вперше за 111 років українці на українських авто візьмуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах (фото, відео)
Буде ралі. І не якесь. А Монте-Карло Класік. Одні з найпрестижніших перегонів у Європі.
Вперше в історії дріфту у Львові відбудеться гонка нового формату Вперше в історії дріфту у Львові відбудеться гонка нового формату
Вперше за історію дріфту в Україні відбудеться об’єднана гонка одразу двох класів дисципліни - PRO та PRO-AМ.
Відкритий кубок Львова з мотокросу: приймає змагання легендарна мототраса Майорівка (відео) Відкритий кубок Львова з мотокросу: приймає змагання легендарна мототраса Майорівка (відео)
На Відкритому кубку Львова з мотокросу змагались понад 100 спортсменів. Серед учасників - члени збірної України Семен Неруш та Максим Києнко.
Loading...
Load next