Гонки на "Арені": вихідними у Львові відбувся чемпіонат України з дрифту (відео)

Гонки на "Арені": вихідними у Львові відбувся чемпіонат України з дрифту (відео)
Вперше в історії українського дрифту - етапи професійної та професійно-аматорської ліг відбулись в одні вихідні. До Львова приїхали понад 60 пілотів з усієї України.

На цьому ж майданчику що два тижні відбуваються дрифт-тренування львівських пілотів. Тепер тут старт сезону професійної ліги та другий етап Національної серії для професіоналів-аматорів.

Траса від минулих змагань та років не дуже відрізняється, ми обмежені майданчиком, безпекою, тому ми можемо змінювати лише специфіку конфігурації. Для професіоналів - інакша, для професіоналів-аматорів - вона трохи змінена. Але в принципі всі їдуть по одній трасі, але мають різні траєкторії, - розповів співорганізатор змагань, Олександр Кучеренко.

Серед учасників є чинний чемпіон ліг PRO та PRO-AM - 15-річний Ярослав Треш. У новому сезоні в нього Тойота GR Supra. Це перший такий спорткар в Україні.   

Є звичайно пілоти, які використовують одне авто для двох видів змагань - PRO та PRO-AM. Але в мене дві різні і вони колосально відрізняються, - зазначив абсолютний чемпіон України в PRO і PRO-AM класі, Ярослав Треш.

У кваліфікації серед професіоналів Ярко став першим, зберіг 91 бал. Серед аматорів результат набагато гірший, але його головна ціль розвивати навички саме в класі профі.

 Бали ще не знаю, якраз їх зараз говорять, а я сідаю в про і їду.  Думаю, не перше місце, і навіть не 10-ка. Дуже складно перелаштуватись з одного авта на інше, - додав Ярослав Треш.

В сусідньому ряді готує авто команда чемпіона світу та багаторазового чемпіона України одесита Дмитра Іллюка. На цьому авто він 6 років тому вже змагався у Львові.

Отак вона 6 років не їздила, ми її трохи переробили.  На тому ж спеці вона виїхала тут. Цікаво подивитись, яка різниця між підготовкою конкурентів моїх 6 років тому і що ми маємо зараз. Я весь бомблю, горю, вперед до перемоги.

Зараз працювали з налаштуванням підвіски. За 10 хвилин буквально ми зробили великий крок вперед.  Ми взяли стільки "держака", що навіть двигуну не вистачає потужності. Але я вирішив їхати так. Тобто ми за 10 хв змінили стільки всього що спочатку я Ростика не міг догнати, а зараз я в нього вже впираюсь, - наголосив чемпіон FIA Motorsport Games 2019, Дмитро Іллюк. 

Серед професіоналів-аматорів змагаються і львівські пілоти. Один з них Остап Демків. Місяць тому на першому етапі він програв у топ-32 через проблеми з мотором.

На цей етап у Львові, це наша рідна траса. Стараюсь максимально показувати хороші проїзди, хорошу траєкторію, щоб пройти кваліфікацію і в парних проїздах боротись було легше із суперниками. Щойно від'їздили кваліфікацію. В мене було два проїзди. Перший - був непоганий, але я не викладався на повністю, а в другому - виклався, але надавалось закінчити трасу, на останньому повороті забагато захотів від авто, і розвернувся, - зізнався учасник Національної серії України Bitlook PRO-AM Drift, Остап Демків.

Остап став другим у кваліфікації, в топ-16 вибив з боротьби легенду українського дрифту - Макса Міллера.

Але в топ-8 львівський пілот завершив боротьбу. Чемпіоном другого етапу в класі PRO-AM став Артем Хорольський. Серед професіоналів - найкращим був київський пілот Валерій Шевельов. Срібло в Ернесто Асатурова, бронза у Ярослава Треша. Наступний етап в аматорів - 1 серпня в Києві, у професіоналів - 4 липня також у столиці. 

 

Читайте також
Дрифт на "Арені Львів": підготовка до змагань триває (відео) Дрифт на "Арені Львів": підготовка до змагань триває (відео)
Останнє тренування перед кубком Львова. Вже 11 липня відбудуться змагання з дрифту.
Вперше в історії дріфту у Львові відбудеться гонка нового формату Вперше в історії дріфту у Львові відбудеться гонка нового формату
Вперше за історію дріфту в Україні відбудеться об’єднана гонка одразу двох класів дисципліни - PRO та PRO-AМ.
Витік хімікатів: у Львові відбулися навчання рятувальників (відео) Витік хімікатів: у Львові відбулися навчання рятувальників (відео)
Під час навчань рятувальники відпрацювали гасіння пожежі на стадіоні, ліквідацію наслідків ДТП та розливу небезпечної хімічної речовини.
Loading...
Load next