Новий садок для дітей у Підберізці (відео)

Новий садок для дітей у Підберізці (відео)
У день Святого Миколая у селі Підберізці для малечі та місцевих мешканців підготували особливий подарунок.

У цьому населеному пункті вперше запрацює дитячий садочок.


Сьогодні напевно такий день, у який треба дякувати. Ми сьогодні показали спільний результат, спільну працю тому, що тут є кошти бізнесу ми вдячні там Григорію Козловському,ми вдячні голові Львівської обласної державної адміністрації Максиму Козицькому, - проголосив Василь Коваль, голова Підберізцівської ОТГ. 


Заклад добудували окремою спорудою до місцевої школи. Все виконано за сучасними стандартами починаючи від харчоблоку й завершуючи кімнатою відпочинку для діток після занять. Усе для комфорту та безпеки малечі.

В будівлі є хороша система вентиляції, яке не дасть можливості, щобдітям було холодно, сквозняки чи десь розгулював вірус.  У будівлі є передбачена кімната медика, у будівлі передбачений ізолятор, якщо дитина прихворіла. Також у будівлі стоїть надсучасна система опалення, яка вміє корегувати по поверхах. Вміє розумно направляти ту кількість води, яку треба підігріти, - наголосив Василь Коваль.

Наразі у дитсадок набирають працівників. І вже після Різдвяних свят він розпочне свою роботу. 

Дитячий садочок розрахований орієнтовно кількістю на 45 дітей, але звісно ми можемо більше помістити. Оскільки ви бачите, який є розмір садка, також тут передбачено ще 4 класи, де будуть навчатися вже учні, де будуть отримувати профільну освіту 80 дітей, - зауважив голова Підберізцівської ОТГ.


Депутати Львівської міськради наголошують, що відкриття цього садочку є чудовим прикладом співпраці влади та представників бізнесу, які разом можуть втілювати подібні проекти.

В нас одна з самих багатих країн. Однак неможливість об’єднати зусилля  муніципалітетів, бізнесу, влади і органів призводить до того, що вони не вирішуються. Але шляхом об’єднання усіх, то будь-яку проблему в нашій країні можна вирішити, а це зокрема приклад того, коли вона вирішується, - каже Олексій Різник, депутат Львівської міськради від партії «Європейська солідарність».

Представники ж обласної ради кажуть: відкриття садочку - це лише частина проекту з покращення якості надання освіти у цьому населеному пункті.

Будівництво триває з 2018 року. Цього року завершена перша черга садочку на святого Миколая. Наступного року плануємо зробити повну реконструкцію цього комплексу додатково коштами з державного бюджету, - сказав Максим Козицький, очільник Львівської облдержадміністрації.

Додамо, що спільним фінансуванням на будівництво цього садочку виділили орієнтовно 23 мільйони гривень.
 

Маємо надію, що після сьогоднішнього жесту Андрій Іванович Садовий нас все-таки почує і надасть можливість показати аналогічні, а можливо навіть і кращі результати  у Львові. Тому на сьогоднішній день ми відкриваємо челендж і передаємо естафету Андрію Івановичу Садовому, - наголосив Олексій Різник.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео) Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)
Уроки безпеки для школярів. Львівські вогнеборці спільно із поліціянтами навчають дітлахів правил поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Такі пізнавальні уроки відбудуться у всіх районах області.
Благодійний мистецький проєкт "Споріднені": українські митці разом із дітьми зробили виставку(відео) Благодійний мистецький проєкт "Споріднені": українські митці разом із дітьми зробили виставку(відео)
Мистецтво скла, живопису та скульптури. Юні та талановиті діти Львова, які опинилися в складних життєвих обставинах, разом із відомими українськими митцями створили спільну виставку. Усе в межах проєкту «Споріднені», який у місті проходить удруге.
Діти до школи: з понеділка 22 листопада відновлюється очне навчання у 5-11 класах Діти до школи: з понеділка 22 листопада відновлюється очне навчання у 5-11 класах
Засідання комісії з надзвичайних ситуацій погодило план дій.
Loading...
Load next