Благодійний мистецький проєкт "Споріднені": українські митці разом із дітьми зробили виставку(відео)

Благодійний мистецький проєкт "Споріднені": українські митці разом із дітьми зробили виставку(відео)
Мистецтво скла, живопису та скульптури. Юні та талановиті діти Львова, які опинилися в складних життєвих обставинах, разом із відомими українськими митцями створили спільну виставку. Усе в межах проєкту «Споріднені», який у місті проходить удруге.

Коли ми побачили що є дуже багато талановитих дітей в інтернатних закладах чи в дитячих будинках сімейного типу. І немає кому підштовхнути їх талант. Ми вирішили, що можемо об'єднати цих дітей з видатними українськими художниками. І завдяки нашим кураторам і цілій команді нам вдалося впродовж другого року цей проєкт в життя. Цього року учасниками стали 15 дітей, - повідомляє Мар’яна Романяк,
керівниця БФ «Рідні».

Кілька місяців роботи й 15 робіт уже експонуються в однойменній виставці «Споріднені» в Національному музеї імені Андрея Шептицького. Керівник закладу каже: завжди відкриті для дитячої творчості. Адже для юних особистостей це може послужити поштовхом у виборі майбутнього і привити любов до музеїв на все життя. 

“Гарні мистецькі твори, які заслуговують уваги. Тут десь так само і відчувається де працював митець професійний, і співучасть тої чи іншої дитини в мистецьких творах. Бачення дитячими очима світу навколишнього напевно є найщирішим, найпростіше. І відображає те, що завтра буде завтра, - наголошує Ігор Кожан, генеральний директор Національного музею ім. Андрея Шептицького. 

Діти не лише мали змогу творити протягом літа та навчатися у відомих митців, кажуть організатори, але й фантазувати та придумувати, що ж буде зображено на полотні чи кого будуть втілювати у скульптурі. Самі ж митці зізнаються: співпраця з дітьми це щось нове для них та водночас дивовижне. 

Я вже другий рік беру участь і після нього, чесно кажучи, набираюсь дуже багато позитивних емоцій. І мені приємно, що я так само можу щось підказати, чогось можливо навіть навчити дітей, - розповідає Лесь Панчишин художник, учасник проєкту «Споріднені». 

Багато наших речей, які ми проживаємо в свому житті береть корені з дитинства. І мені було цікаво взяти участь в проекті власне саме через це, що попрацювати разом з дитиною, подивитися на мистецтво її чистими очима і подивитися що з цього вийде. Тобто для мене це такий дуже цікавий експеримент, - повідомляє Олена Каїнська художниця, учасниця проєкту «Споріднені».

Результат такої по-доброму незвичної співпраці можна побачити на виставці до 31 жовтня. А вже в останній день місяця усі роботи будуть виставлені на аукціон. А виручені кошти як минулого року підуть на добру справу.

50% від продажу дитячих картин йде на рахунок самої дитини. Тобто дитина, коли їй виповниться 18 років матиме змогу розпоряджатися цими коштами, тому що вона створила цю роботу. І вона має повне право отримати певний прибуток з неї. І друга частина буде також скерована на розвиток дитячих талантів. Ми хочемо зробити такий мистецький осередок для дітей, куди вони зможуть приходити, творити, працювати з митцями, - розповідає Мар’яна Романяк, керівниця БФ «Рідні».

Та якщо для творів юних учасників проєкту відбуватиметься традиційний аукціон, то роботи митців будуть продавати з тихого аукціону. Виручені кошти також направлять на благодійність.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео) Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)
Уроки безпеки для школярів. Львівські вогнеборці спільно із поліціянтами навчають дітлахів правил поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Такі пізнавальні уроки відбудуться у всіх районах області.
Діти до школи: з понеділка 22 листопада відновлюється очне навчання у 5-11 класах Діти до школи: з понеділка 22 листопада відновлюється очне навчання у 5-11 класах
Засідання комісії з надзвичайних ситуацій погодило план дій.
На Львівщині у приватному будинку чадним газом отруїлися троє дітей На Львівщині у приватному будинку чадним газом отруїлися троє дітей
Зазначається, що до лікарні потрапила і 53-річна жінка.
Loading...
Load next