Дев'ять дитячих команд з регбі-5 взяли участь у всеукраїнських змаганнях «Олімпійські надії» (відео)

Дев'ять дитячих команд з регбі-5 взяли участь у всеукраїнських змаганнях «Олімпійські надії» (відео)
Дев'ять дитячих команд з регбі-5 взяли участь у всеукраїнських змаганнях «Олімпійські надії». Під час нагородження до них прийшов навіть святий Миколай.

Регбі знають, як брутальну, жорстку гру із падіння, сутичками та захопленнями. Діти ж починають своє знайомство із цим видом спорту з регбі-5.

Це безконтактний різновид регбіліг. І саме з цієї гри ми розпочинаємо залучення дітей, тому що немає травм, змішані команди, всі одного віку, — розповідає президент української федерації регбіліг Артур Мартиросян.

Коли в тебе зривають стрічку — це перший захват. Взагалі в грі їх є 6. Якщо в тебе зривають шість захватів, то м'яч переходить. В принципі один захват — це вивід м'яча. Тобто його ставлять на землю і виводять ногою. Я беру м'яч виводжу і біля мене стоїть людина — це 9-ий номер, який забирає м'яч і дає пас, — пояснює гравчиня команди «Подільські кажани-ДЮСШ № 1» Анна Кругляк.

Коли діти трохи підростають, їх ділять окремо на чоловічі та жіночі команди, і дозволяють грати у більш контактні види — регбі-7, регбі-13 чи регбі-15.

Зі стрічками вже набридло грати, якщо чесно. Вже рік з ними граю, — зазначає гравець команди «Клуб ігрових видів спорту» Яромир Яремус.

Команда Яромира — клуб ігрових видів спорту зі Львова стали першими у своєму дивізіоні.

Подобається, що є стадіон, файні тренера. М’ячі такі цікаві — закручені всі. Паси прикольно можна давати, хрести, можна розводити ногою. Дуже класна гра, дуже, — задоволений Яромир.

До Львова на матч приїхали регбісти з Донеччини. Це команда "Твердий Знак" у святкових шапочках.

Нам тренера купляли шапки такі, щоб ми відрізнялись від інших, — пояснює гравець команди «Твердий знак» Дмитро Ченакал.

Донецьким регбістам вдалось виділитись не лише одягом, а й перемогою у своєму дивізіоні.

Мені подобається цей турнір, тому що новорічний настрій.  І все чудово, — розповідає гравець команди «Твердий знак» Денис Гончар.

Спочатку може здивувати назва турніру «Олімпійські надії». Адже регбіліг не входить у програму Олімпіади. Лише регбі-7.

В цьому році ми дізнались, що у програмі ОЛІМІПАДИ 2032 в Австралії — регбіліг буде представлений у програмі Олімпійських ігор. Саме діти цього віку — мають шанс потрапити, ми дуже сподіваємось, на Олімпійські ігри, — пояснює президент української федерації регбіліг Артур Мартиросян.

Після завершення всіх матчів дітей привітав святий Миколай, який виявляється теж дуже любить регбі. Тож всі чемні регбісти з Донецька, Києва, Рівного, Хмельницького, Тернополя та Львова отримали подарунки.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
З 15 листопада учні повертаються до очного навчання: перелік міст та шкіл З 15 листопада учні повертаються до очного навчання: перелік міст та шкіл
Ще з 8 листопада в Україні почали усувати від роботи невакцинованих від коронавірусу співробітників навчальних закладів. Станом на 10 листопада відсторонили від роботи майже 10 тисяч працівників.
З Львівщини семеро спортсменів поїдуть на Олімпіаду в Токіо З Львівщини семеро спортсменів поїдуть на Олімпіаду в Токіо
У Токіо поїдуть Оксана Лівач, Алла Черкасова, Олена Старікова, Станіслав Горуна, Вероніка Марченко, Павло Коростильов та Христина Погранична.
Останній матч сезону з регбі! Львів'яни проти киян Останній матч сезону з регбі! Львів'яни проти киян
Регбійний «Сокіл» вдома зіграв з київським «Політехніком», який претендує на бронзові медалі Суперліги
Loading...
Load next