Встигнути все і не зійти з розуму: як залишатися спокійним у передсвятковій метушні (відео)

Встигнути все і не зійти з розуму: як залишатися спокійним у передсвятковій метушні (відео)
Передсвятковий та післясвятковий періоди нерідко провокують депресію та стреси. Як залишатися спокійним у передноворічній метушні, розкаже психолог.

Метушня напередодні свят завжди забирає багато часу і нервів. Складання новорічного меню, купівля подарунків, організація розваг для родини — це все тисне на нервову систему людини. Щоб не загубитися у цій передсвятковій метушні, психологи радять систематизувати свої справи.

Тут потрібно скласти перелік осіб — кому потрібно, перелік можливих варіантів покупок, ваші фінансові здатності  і можливості часові . Тому що часто десь далеко поїхати і купити придбати — це  є важче, — пояснює психологиня Богдана Янків.

Львів’яни вже активно готуються до свят. Хтось метушиться, заклопотаний у різноманітних справах, а хтось вже відправляє подарунки рідним.

Відправив на Запоріжжя родичам подарунки, і зараз трошки шукав щось для дівчини, але важко. Я думав ще трошки прикрасити квартиру, але я чогось не можу знайти гірлянди, ну, а так вже подарунок готовий, — розповідає місцевий мешканець.

Я беру папірець, звичайну ручку, навіть не в смартфоні, ні не в комп’ютері не набираю, просто папір, ручка. Я собі пишу, що купити. Що треба для новорічного столу, наприклад, або що треба, які подарунки треба придбати для кого, і купити що треба, я на папірці все це пишу, — зазначає місцева жителька.

Щоб не втратити розум у підготовці до свят, важливо вчасно дати собі можливість перепочити  — кажуть психологи. Частину нетермінових справ можна перенести на післясвятковий період.

Ми зменшуємо напругу , стресовість , тривожність і зменшуємо депресивний цей свій настрій, допомагаючи собі в тому стопі, якщо ми маємо можливість часову, або переносим це на пізніший термін, — зазначає психологиня.

Тож, щоб залишатися на свята в тонусі, варто заздалегідь планувати свій час, фінанси та складати список потрібних покупок.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Варварські дії: на Львівщині вже вдруге за місяць зруйнували декорації біля центральної ялинки міста Варварські дії: на Львівщині вже вдруге за місяць зруйнували декорації біля центральної ялинки міста
Про це повідомили в міськраді Новояворівська 30 грудня.
Львів у передчутті свята: запалення ялинки та відкриття святкових ярмарків очікують містяни (ВІДЕО) Львів у передчутті свята: запалення ялинки та відкриття святкових ярмарків очікують містяни (ВІДЕО)
Тематично задекоровані крамниці, льодова ковзанка, головна ялинка та різдвяний ярмарок – загалом зимові гуляння у Львові триватимуть до 17-го січня.
"Бюджетно і естетично": новорічну ялинку планують відкрити у Львові 17 грудня "Бюджетно і естетично": новорічну ялинку планують відкрити у Львові 17 грудня
Львівські творці мають більш масштабні ідеї для оздоблення міста на зимові свята.
Loading...
Load next