У Львові перевіряють заклади на використання російськомовної музики (відео)

У Львові перевіряють заклади на використання російськомовної музики (відео)
Міжвідомча робоча група відновила перевірки закладів громадського харчування та розважальних центрів на дотримання мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Ні — російськомовному музичному контенту. Новостворена міжвідомча робоча група при Львівській облдержадміністрації відновила перевірки закладів громадського харчування та розважальних центрів на дотримання мораторію на публічне використання культурного продукту країни-агресора. Озброєні інформаційними листівками та наліпками нині її представники інспектували сихівські кафе, ресторани, лаундж-бари, крамниці і салони краси.

На жаль значна частина українського населення була русифікована, нам потрібно десь повертати історичну справедливість, українізовуватись. А російськомовний культурний продукт він заважає українізовувати українське населення, він показу що ми воюємо проти якоїсь ефемерної держави, - пояснює Антон Петрівський, учасник російсько-української війни.

Незалежно від того, чи є виконавець українцем, якщо співає мовою ворога, пояснюють активісти, його пісні все одно підпадають під дію мораторію.

Все, що виготовлено російською мовою, на жаль, складає оцю культурну спадщину російського культурного продукту, незалежно від того, в які роки воно було записано, незалежно від того, яке ставлення митця особисто до Путіна чи до політики Російської Федерації, — розповідає Юрій Дадак, активіст.

Аби відвідувачі того чи іншого закладу точно знали, що не почують у ньому заборонений контент, активісти пропонували ідентифікуватися відповідними наліпками.

Загалом лише за сьогодні представники міжвідомчої робочої групи проінспектували близько 30 різноманітних закладів на Сихові та були приємно здивовані: у жодному ресторані не звучала російська.  

Заборона в нас така є, всі володіють українською. І по контенту стараємось, щоб це була або світова музика, або європейська, американська. Або від української класики до пісень української естради, — каже Віталій Гук, менеджер ресторану.

З наступного року такі перевірки проводитимуть у всіх селах Львівської громади.

При кожній районній державній адміністрації теж з грудня створені такі міжвідомчі робочі групи, які зобов’язані дорученням голови проводити таку саму інформаційно-роз’яснювальну роботу, — пояснює Юрій Горун, заступник директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики львівської облдержадміністрації.

Додамо, заборону на використання російськомовного культурного продукту на території Львівщини обласні депутати ухвалили ще восени 2018 року.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Музика «поза політикою»?: львів’яни зізналися, чи слухають досі пісні російських виконавців Музика «поза політикою»?: львів’яни зізналися, чи слухають досі пісні російських виконавців
Львів’яни зізналися, чи слухають досі пісні російських виконавців і пояснили, чому
ВИЙНЯТКОВА мистецька подія на сцені Львівської ОПЕРИ ВИЙНЯТКОВА мистецька подія на сцені Львівської ОПЕРИ
На сцені Львівської опери відбулася виняткова мистецька подія за участі іноземних гостей, що присвячена мужності українського народу та його героїчній боротьбі з російським агресором
У Львові відбувся концерт до 180-ї річниці дня народження Миколи Лисенка (відео) У Львові відбувся концерт до 180-ї річниці дня народження Миколи Лисенка (відео)
Автора музики до популярних «Молитви за Україну», «Кози-дерези», «Енеїди» та багатьох інших урочисто вшанували у центрі міста Лева.
Loading...
Load next