Звичайний нежить призвів до надскладної операції на мозку (відео)

Звичайний нежить призвів до надскладної операції на мозку (відео)
У Львові провели дівчинці операцію, вона почувається добре.

У Львові лікарі провели 9-річній дівчинці надскладну операцію на мозку. А все почалося зі звичайного нежитю. Спершу батьки подумали, що це звичайна сезонна хвороба і лікувалися вдома самостійно.  

Це ми все видували, промивали, прочищали. Тиждень ми вдома спочатку робили самі. Потім поїхали до приватника, до лікаря. Вона жалілася на біль в голові, але ж я кажу, я думала, що це від нежиті. Від того, що вона багато дує, бо в самої таке було і через місяць лікування в нас почалася температура, -  розказує Олена, мати дівчинки.

Тоді дитину поклали в лікарню. Там обстеження показало, що все набагато серйозніше, ніж здавалося на перший погляд, і хвороба дала ускладнення на мозок.   
 

Дитина мала захворювання гайморових пазух і лікувалася амбулаторно і очевидно, що так виглядає, що гній з гаймоворових пазух поширився в порожнину… в голову фактично, в мозок, - каже Юрій Колівошка, дитячий лікар-хірург відділення невідкладної хірургії.

9-річній Ані діагностували субдуральну емпієму над лівою півкулею головного мозку. Тому лікарі вирішили провести надскладну операцію, щоб врятувати життя дитини.

Ми зробили величезну декомпресійну трепанацію черепа. Ми забрали лоскут самої кістки розміром 12х10 см, відкрили повністю тверду оболонку і провели повну сонацію самого гною, який лежав площевидно на лівою півкулею головного мозку, -  розповідає Тарас Микитин, дитячий нейрохірург.

Нагноєння спричинило набряк мозку і лікарі чекали допоки він зійде. На цей час, щоб зберегти кістку черепа у стерильних умовах, хірурги розмістили її  у передній черевній стінці тіла дівчинки, попередньо сформувавши там «кишеньку».

Коли мені вставили кісточку в животик, то мені не можна було ходити поки не було операції. І мені почав синіти животик, - Аня, пацієнтка.


Синіти живіт почав через те, що гостра частина кістки зачепила шкіру, розповідають лікарі. Але це не загрожувало життю дитини. З кісткою у животі Аня пролежала майже 10 днів, після чого провели наступний етап операції.

Нам вдалося реімплантувати кістку на місце, вдалося зробити пластику твердої мозкової оболонки. Нам через місяць потрібно буде провести комп’ютерну томографію головного мозку для того щоби подивитися, який стан є самого мозку і кісток, які ми ре імплантували на місце, - пояснює дитячий нейрохірург.

Зараз дитина почувається добре і її вже виписали з лікарні. Сама ж маленька пацієнтка розповідає, що вже не може дочекатися, коли побачить друзів та обійме своїх домашніх улюбленців.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next