У Львові створили сайт з мистецькими подіями міста

У Львові створили сайт з мистецькими подіями міста
Двомовний артгід, створений як для локальної та міжнародної аудиторії шанувальників мистецтва, а також для професіоналів

Асоціація галеристів у Львові реалізувала проєкт створення гіду мистецькими просторами міста. Функціонал гіду включає: сайт з інтерактивною картою, переліком найактуальніших виставок та найцікавіших локацій і брошуру-мапу, яку можна отримати безкоштовно у більшості артлокацій Львова або ж завантажити на сайті гіду.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Львівську міську раду.

Як зазначила Марта Процюк, засновниця Gallery 101 та голова Асоціації галеристів, Lviv Art Guide – це двомовний артгід, створений як для локальної та міжнародної аудиторії шанувальників мистецтва, а також для професіоналів: колекціонерів, кураторів, галеристів. При розробці було взято за приклад західний досвід колег.

На сьогодні особливо цінними вважаю ініціативи, які робляться спільними зусиллями професійних груп. Тому Lviv Art Guide – це не тільки корисна для мешканців і туристів справа, а ще єднальний фактор для тих інституцій і дієвців, які займаються мистецькими проєктами. Хочеться побажати сталості проєкту і реалізації нових спільних ініціатив Асоціації галеристів, – зазначив Павло Гудімов, керівник артцентру «Я Галерея».

Інформація на сайті оновлюється кілька разів на тиждень, брошура – раз на квартал. Для реалізації проєкту були залучені власні кошти мистецьких просторів. П’яту частину суми профінансувало місто, решту, підтримуючи цю ініціативу та усвідомлюючи необхідність подолання певного мистецького інформаційного вакууму і стимулювання мистецького туризму, вклали самі локації.

До Асоціації галеристів у Львові входять:

  • Gallery 101
  • Артцентр Павла Гудімова "Я Галерея”
  • Артцентр “Дзиґа"
  • ICONART Gallery
  • галерея ЗЕЛЕНА КАНАПА
  • PM Gallery
  • Галерея Львівської національної академії мистецтв
  • Арт салон, художня галерея ВЕЛЕС
  • Артгалерея Мадам Пальмгрен

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Фестиваль фольклору "Етновир": обрядові танці, автентичні костюми та музичні інструменти (відео) Фестиваль фольклору "Етновир": обрядові танці, автентичні костюми та музичні інструменти (відео)
Танцювальні колективи з усієї України, а також Туреччини та Чорногорії завітали до Львова.
Архітектори VS Забудовники: у межах мистецького фестивалю у Львові відбувся футбольний матч (відео) Архітектори VS Забудовники: у межах мистецького фестивалю у Львові відбувся футбольний матч (відео)
Товариський матч відбувся у межах міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв "Вежа".
У Львові стартував міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "Вежа 3.0" (відео) У Львові стартував міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "Вежа 3.0" (відео)
Урочисте відкриття відбулося у центрі архітектури, дизайну та урбаністики "Порохова вежа". Його родзинкою стала презентація мистецької інсталяції з майже тонни піску, яка символізує хаотичну забудову Львова.
Loading...
Load next