У Львові розпочався форум видавців: що буде у програмі? (відео)

У Львові розпочався форум видавців: що буде у програмі? (відео)

У Львові розпочався форум видавців. Цього року організатори попри війну в Україні все ж вирішили провести низку заходів, щоб обговорити важливі ідеї, що зараз змінюють Європу та світ, а також відзначити особливості нашої культури особливо у такий час.

Дуже багато можна розмовляти про мистецтво на війні, про репрезентацію мистецтва, наприклад, в Європі чи про евакуацію мистецтва, коли віна вже почалася і що треба робити. Чи те як відрізняється таке воєнне мистецтво, як митці на нього реагували в 2014 і зараз. Чому зараз навала такого гарного арту  та інше, - каже Діана Берг, активістка, засновниця мистецької платформи «ТЮ».

Фокус цього року на дискусії в режимі онлайн, бо програмою передбачена чимала кількість іноземних спікерів.

15 іноземних гостей, які приїдуть наживо, а також будуть ті, що долучатимуться онлайн. Основними гостями нашої програми будуть Ніл Ґейман, Маргарет Етвуд, Еліф Шафак, Філіп Сенс, це юрист-міжнародник, а також Пітер Помаранцев, який дослідує пропаганду та Майкл Катакіс, секретар Ернеста Хемінгуея, - Софія Челяк, програмна директорка форуму.

Підійматимуть й теми пам’яті нашої історії, гендерної рівності, корупції та імперіалізму.

Нашою головною темою є «Фестиваль людей усвідомленої сили». Ми знаємо, що усі ті хто будуть тут та будуть до нас долучатися в Україні чи поза Україною наші гості, та ті хто не будуть долучатися, але вони тут, то це люди, які є сильними. Які  усвідомлено роблять певні кроки, бо ми дуже змінилися, дуже мобілізувалися і це усвідомлення, яке до нас прийшло варте поваги і того, щоб це вісвітлювати, - додає Софія Челяк, програмна директорка форуму.

З повною програмою цьогорічних заходів можна ознайомитися на сайті форуму. Триватиме дійство до 9-го жовтня включно.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Мистецтво скла: у Львові обрали переможця премії професора Андрія Бокотея (відео) Мистецтво скла: у Львові обрали переможця премії професора Андрія Бокотея (відео)
Давність його загадковості сягає глибокої давнини. Україна ж славилася так званими майстрами-склодувами з давніх часів. Майбутнє ж покоління успішно продовжує цю справу. Цьогоріч у Львові уже традиційно обрали переможців премії професора Андрія Бокотея.
Фестиваль архітектури та мистецтв у Львові: відкриття відбудеться у Всеукраїнський день архітектури (відео) Фестиваль архітектури та мистецтв у Львові: відкриття відбудеться у Всеукраїнський день архітектури (відео)
Атмосфера свята на різноманітних локаціях: у Всеукраїнський день архітектури у Львові урочисто відкриють третій Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "ВЕЖА". Він триватиме 4 дні на різних локаціях міста, а також за межами Львова. Цьогоріч фестиваль присвятили 30 річниці незалежності України.
Loading...
Load next