Смерть видатного українського художника Мирослава Отковича

Смерть видатного українського художника Мирослава Отковича
На 75-му році життя помер художник-аквареліст, реставратор, заслужений діяч мистецтв та народний художник України Мирослав Откович.

Розповідається у Львівському Порталі.

Мирослав Откович – відомий у Львові художник-аквареліст, сценограф та реставратор. Був членом Національної спілки художників України з 1980 року, заслужений діяч мистецтв України (2001), народний художник України (2009).

Ініціатор організації професійної реставраційної освіти у Львові (Львівський коледж декоративного та ужиткового мистецтва імені І. Труша та Львівська національна академія мистецтв). Був автором проєкту «Реставрація іконостаса з церкви Воздвиження Чесного Хреста монастиря Скит Манявський», авторства Йова Кондзелевича (Богородчанський іконостас) – пам’ятки мистецтва національного значення.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині від штаму "Дельта" помер чоловік: він не був вакцинований На Львівщині від штаму "Дельта" помер чоловік: він не був вакцинований
36-річний мешканець Львівщини, що не мав щеплення проти коронавірусу, помер від штаму Covid "Дельта".
Відома художниця Ірина Третяк презентувала нову колекцію картин (відео) Відома художниця Ірина Третяк презентувала нову колекцію картин (відео)
Про «почуття» до навколишнього світу, людей та улюбленої справи. Художниця Ірина Третьяк презентувала нову колекцію картин. Нові трансформовані твори стали продовженням вже відомої виставки Ірини «Арт-Гранат».
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next