Об'їздив всю Україну: у Львові помер народний артист України Євген Федорченко

Об'їздив всю Україну: у Львові помер народний артист України Євген Федорченко
У 1992 році він отримав почесне звання Заслужений артист України.

У четвер, 13 січня, у віці 75 років помер народний артист України, актор Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької у Львові Євген Федорченко. Про це повідомила його донька, львівська журналістка Олена Федорченко.

Таточку. Як же боляче. Люблю. Про чин похорону повідомлю, — написала Олена Федорченко у Facebook.

Зазначимо, Євген Федорченко народився у 1946 році на Старосамбірщині. Закінчив диригентський факультет Самбірського культурно-освітнього училища, а пізніше Київський державний інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого.

Також був художнім керівником та режисером-постановником мистецького творчого об’єднання «Ретро шлягер», актором Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької. Зіграв понад 100 ролей у театрі й кіно, зокрема, ключові ролі у виставах «Пані міністрова», «Візит літньої пані», «Гуцулка Ксеня», «Державна зрада», «Дама з камеліями», «Ісус, син Бога живого», «У.Б.Н. (Український буржуазний націоналіст)» та багатьох інших. Побував на гастролях у багатьох країнах світу, об'їздив всю Україну.

Вже у 1992 році отримав почесне звання Заслужений артист України, у 2006 році — Народний артист України, а 2007 — звання «Майстер сцени». Писав вірші, усмішки, п'єси. Автор книги гумору «Я так думаю!».

Нагадаємо, раніше у столичному готелі знайшли мертвою відому адвокатку з Полтавщини.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Смерть видатного українського художника Мирослава Отковича Смерть видатного українського художника Мирослава Отковича
На 75-му році життя помер художник-аквареліст, реставратор, заслужений діяч мистецтв та народний художник України Мирослав Откович.
Сьогодні у світі відзначили День балету: досвід провідних солістів Львівської опери (відео) Сьогодні у світі відзначили День балету: досвід провідних солістів Львівської опери (відео)
У всі роки і століття балет вважають естетичним заняттям для людей будь-якого віку, а особливо для дітей.
Наслідки грози у Львові: деталі загибелі молодої пари у Стрийському парку (відео) Наслідки грози у Львові: деталі загибелі молодої пари у Стрийському парку (відео)
Внаслідок грози у Стрийському парку на 20-річного хлопця та 18-річну дівчину впало дерево. Вони загинули на місці.
Loading...
Load next