Лікарська Маланка у Гарнізонному храмі: яку цьогоріч ціль мають благодійники? (відео)

Лікарська Маланка у Гарнізонному храмі: яку цьогоріч ціль мають благодійники? (відео)
Лікарська Маланка — уже добра традиція медиків Галичини ще з 1912 року, яка жива та популярна й донині.

Медики, духовенство та легендарна капела «Дударик» спільно колядують на благодійну ціль. Понад 100 років тому на Галичині започаткували традицію благодійного заходу — Лікарська Маланка. Як і тоді, 14 січня медики об’єднують довкола себе усіх небайдужих для доброї справи.
 

Завжди лікарі святкували Маланку. І друга частина це була благочинна частина, благодійність для, власне, потреб на лікування або для таких інших суспільно важливих потреб. Наприклад, декілька років ми вкладали кошти з благодійного аукціону для того, щоб створити Будинок воїна, — зазначає член головної управи Українського лікарського товариства у Львові, заступник Всеукраїнського лікарського товариства Олег Дуда.
 

У попередні роки за зібрані кошти закупили сучасне мультимедійне обладнання для дітей із порушеннями зору, які навчаються у Львівській спеціальній школі Марії Покрови. А ще придбали мультимедійну дошку для дитячого простору у Західноукраїнському дитячому медцентрі.
 

Навіть в багатих західних країнах, де добре фінансується медицина потребує благодійної допомоги. Так само і в нас. Зараз є багато і державних програм і обласних, але все одно не вистачає. Тому всяка допомога для нас потрібна. І ми дуже тішимося, — додає заступник директора Західноукраїнського спеціалізованого дитячого мед центру Зиновій Іваськевич.
 

В цей празник найменування Ісуса Христа. Празник, коли йому було 8 днів і йому дали ім’я властиво Месія, Спаситель. То є дуже добра нагода також бути для когось рятівником. І лікарі, які очевидно допомагають дітям, онкохворим дітям і ті лікарі, які мають інші навички свої, вони згуртувалися. І митці разом з нами, — зауважує душпастир Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла о. Всеволод Семененко.

Без аукціону та святкування, однак з колядою та душевною атмосферою. Усе, кажуть організатори, через карантинні обмеження. А от кошти, як і минулого року, збирають для потреб онкохворих дітей, які лікуються у Західноукраїнському медцентрі.
 

Діти не просто можуть лікуватися. Дійсно лікарня забезпечує їм лікування, але діти хочуть почувати себе дітьми, не просто хворими. І ми побачимо скільки коштів збереться. Благодійна частина — це не тільки збирання коштів, а буде також рахунок благодійний, — пояснює Олег Дуда.
 

Долучитися до такої світлої справи може кожен. Для цього слід переказати кошти на рахунок Українського лікарського товариства, вказавши ціль — для онкохворих діток.

 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео) У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео)
Ще 35 років тому в Україні лише одиниці одужували від гострої лейкемії, тобто раку крові.
Операція триває 5 хвилин! У Львові почали оперувати хворобу Нотта без розрізу пальця Операція триває 5 хвилин! У Львові почали оперувати хворобу Нотта без розрізу пальця
За словами медиків, операція триває лише 5 хвилин, а позбавляє проблеми на все життя.
Однорічний мільйонер: син Козловського став власником медичного центру у Львові Однорічний мільйонер: син Козловського став власником медичного центру у Львові
Наймолодший син депутата Львівської обласної ради від партії "ЄС" Григорія Козловського, Ярема став власником приватного медичного центру на вул. Якова Рапопорта, 6 у Львові. Дитині лише через півтора тижня виповниться один рік.
Loading...
Load next