Операція триває 5 хвилин! У Львові почали оперувати хворобу Нотта без розрізу пальця

Операція триває 5 хвилин! У Львові почали оперувати хворобу Нотта без розрізу пальця
За словами медиків, операція триває лише 5 хвилин, а позбавляє проблеми на все життя.

У Восьмій лікарні Першого медоб'єднання Львова нерухомий суглоб пальця тепер лікують через один прокол. Загалом операція триває п’ять хвилин, наступного дня пацієнт вже може рухати пальцем.

Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Зазначається, що хвороба Нотта — це поширене захворювання сухожильно-зв'язкового апарату, коли палець на руці перестає згинатися, болить і хрустить.

До цього лікарі проводили розріз під час операції, зараз вони усувають проблему за допомогою проколу.

Головна небезпека захворювання в тому, що при відсутності лікування палець може зафіксуватися в зігнутому стані і розпрямити його без втручання лікаря буде неможливо. При запущеній стадії хвороби Нотта з’являється обмеження рухливості. Єдине дієве лікування — операція. Та якщо донедавна потрібно було палець розрізати, нині достатньо лише одного проколу ін'єкційною голкою. Вже наступного дня пацієнт може повноцінно рухати рукою, — повідомляють у медзакладі.

Варто додати, що оперативного втручання можна уникнути, якщо звернутися до лікаря на початкових стадіях захворювання.

Нагадаємо, раніше вперше в Україні лікарі прооперували стравохід за допомогою робота Da Vinci.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео) У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео)
У новоствореному центрі є дві нові сучасні операційні, сім реанімаційних ліжок і десять палатних.
У Львові прооперували дівчинку, яка народилася з 6 пальчиками на руці (відео) У Львові прооперували дівчинку, яка народилася з 6 пальчиками на руці (відео)
Зайвий палець дитині видалили одразу після народження, однак інший був деформованим, тож було необхідне хірургічне втручання.
У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео) У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео)
Ще 35 років тому в Україні лише одиниці одужували від гострої лейкемії, тобто раку крові.
Loading...
Load next