У Львівському перинатальному центрі може запрацювати банк грудного молока (відео)

У Львівському перинатальному центрі може запрацювати банк грудного молока (відео)
У Львівському обласному перинатальному центрі може запрацювати банк грудного молока. На реалізацію проєкту потрібно близько 11 млн грн. 

У Львівському обласному перинатальному центрі може запрацювати банк грудного молока, завдяки якому передчасно народжені немовлята та інші малюки зможуть отримати корисне та якісне харчування. Фахівці запевняють, це вкрай важливо реалізувати, адже жодна адаптована молочна суміш не зрівняється за цінністю з молоком матері. 

За своїм складом вони не мають того кількісного і якісного набору біологічно-активних речовин в першу чергу, гормональних речовин, імунологічних речовин, мікробіологічної складової, — пояснює Марія Кісельова, професорка, завідувачка Кафедри педіатрії і неонатології ЛНМУ імені Данила Галицького. 

Разом із грудним молоком з перших днів життя крихітки отримують усі необхідні ферменти для повноцінного розвитку. До того ж, переконують лактологи, завдяки грудному молоку виходжування передчасно народжених малюків скоротиться до декількох днів та знизить ризик багатьох захворювань.  

Смертність діток згідно зі статистикою зменшується у 8 разів і скорочується перебування у стаціонарі в 2 рази: швидше діти йдуть додому, виписуються, також зменшується потреба у використанні медикаментів, — Людмила Жук, лікарка-лактолог Львівського обласного клінічного перинатального центру.

І додають: донорське молоко буде абсолютно безпечним для крихіток.  

Воно і проходить аналіз, аналіз роблять того молока,  далі є така установка як пастеризатор, це молоко пастеризується при відповідних температурах так, щоб всі необхідні і корисні елементи залишалися в грудному молоці і воно було безпечним для немовлят, — каже Вероніка Колдра, завідувачка відділення реанімації новонароджених Львівського обласного клінічного перинатального центру. 

Донором молока зможе стати тільки здорова породілля в період лактації, яка годує власну дитину. На реалізацію такого проєкту потрібно близько 11 мільйонів гривень. Ми зверталися вже листами у 2021 році і до місцевої влади, і до МОЗу. Ми думаємо і про проєкти, які могли б гранти скажімо написання, шукаємо різні можливості, щоб цей проєкт у 2022 році реалізувати — розповідає директорка перинатального центру Марія Малачинська.  

Додамо, наразі в Україні функціонує лише один банк грудного молока на базі Київського перинатального центру. А от в Європі таких установ налічують майже зо триста.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Смертельний удар ножем: у Львові поліцейські затримали зловмисника, що вбив чоловіка (відео) Смертельний удар ножем: у Львові поліцейські затримали зловмисника, що вбив чоловіка (відео)
Під час конфлікту на вул. Шевченка зловмисника заподіяв жертві удар ножем у груди. Чоловік помер на місці події
У Львові закрили ще 14 закладів за порушення правил карантину - перелік (відео) У Львові закрили ще 14 закладів за порушення правил карантину - перелік (відео)
Серед порушень у цих закладах – відсутність вакцинації або ж негативного результату ПЛР-тесту в працівників, робота після 23:00 тощо.
Loading...
Load next