Львівський авіаційно-ремонтний завод відзвітував про свою діяльність у 2021 році (відео)

Львівський авіаційно-ремонтний завод відзвітував про свою діяльність у 2021 році (відео)
Львівський державний авіаційно-ремонтний завод відзвітував про свою діяльність у 2021 році.

У 2021 році Львівській авіаремонтний завод здійснив капітальний ремонт та провів модернізацію трьох літаків типу МіГ-29. Цей винищувач є основним бойовим залізним птахом Повітряних Сил Збройних Сил України.

Літак повністю розбирається, розбираються всі агрегати, запускається в ремонт і замовнику після ремонту агрегатів вони поступають в збиральний цех, де літаки збираються, потім передаються на контрольно-випробувальну станцію, після неї на льотно-випробувальну станцію, —  пояснює Дмитро Матрунчик, директор ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод».

Після випробувальних польотів повністю відремонтований літак повертають замовнику. На ремонт одного такого винищувача потрібно від 7 до 9 місяців. З 2014 року на цьому заводі повернули до життя близько 40 несправних літаків. Окрім ремонту винищувачів типу МіГ-29 підприємство також займається вдосконаленням наземного обладнання, яке призначене для обслуговування таких літаків. Йдеться про…

Комплекс МКД-12. Мобільний комплекс діагностики літака, який є дуже затребуваним і полегшує технічне обслуговування, і ремонт як базовий, так і лінійний цього типу літаку, зацікавлені дуже іноземні представники в цьому комплексі, — розповідає Сергій Страхов, заступник директора підприємства з виробництва.

Львівській авіаремонтний завод входить до складу українського оборонного промислового комплексу. Підприємство має амбітні цілі: розширити свою діяльність та почати обслуговувати ще й цивільну авіацію. Так на базі заводу можуть створити сервісний центр з обслуговування пасажирських літаків.

Ми це будемо пропонувати Міністерству інфраструктури України в рамках створення українського національного перевізника, який створюють за дорученням президента України, і ми є партнерами Міністерства й уклали відповідний меморандум, що літаки «Антонов» будуть частиною цього авіаперевізника, — каже Юрій Гусєв, гендиректор ДК «Укроборонпром.

Ми розуміємо, що ми живемо в час війни і наше завдання захищати державу спільними зусиллями. Тому будь-які заводи, ремонтні заводи, нові виробництва, до яких буде залучатися концерн «Укроборонпром» ми готові розміщати, давати всі можливості для роботи таких підприємств, — наголошує Максим Козицький, голова Львівської обладміністрації.

Загалом на Львівщині налічують 5 підприємств концерну «Укроборонпром». Восени минулого року об’єднання передало у власність Львова палац культури ЛОРТА. Невдовзі у ньому облаштують дитячий науковий центр.

Щоби там було авіаційне моделювання, машиномоделювання, щоб ми готували наших дітей до роботи в тому числі і в структурних підрозділах «Укроборонпрому», - зауважив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Додамо, торік загальні обсяги виробництва концерну зросли на 24%.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ямковий ремонт у Львові: де та як "латають" (відео) Ямковий ремонт у Львові: де та як "латають" (відео)
У Львові розпочали ліквідовувати аварійні ями гарячим асфальтом.
Львівські училища безкоштовно ремонтують автомобілі для військових (відео) Львівські училища безкоштовно ремонтують автомобілі для військових (відео)
За три місяці працівники та учні навчальних закладів відновили 35 автівок 
У селі Гніздичів завершили будівництво школи: коли учні зможуть її відвідувати? (відео) У селі Гніздичів завершили будівництво школи: коли учні зможуть її відвідувати? (відео)
30 років. Саме стільки у селі Гніздичів тривало будівництво нової школи. І от нарешті завершили. Керівництво закладу розповідає, що процес затягувалася через постійну нестачу фінансування. Але за останні пів року всі роботи виконали.
Loading...
Load next