Прихистити у морози: де у Львові відкрили кілька тимчасових пунктів обігріву (відео)

Прихистити у морози: де у Львові відкрили кілька тимчасових пунктів обігріву (відео)
У Львові прогнозують зниження температури до -15 градусів, тому у місті відкрили ще 6 тимчасових пунктів обігріву. На цих локаціях люди можуть випити гарячий чай та зігрітися.

Захиститись від холоду. Синоптики прогнозують до 18 градусів морозу, тож у кожному районі Львова облаштували пункти обігріву. До слова, такий пункт у Шевченківській райадміністрації функціонує впродовж останніх 5 років. Тут люди з 8 години ранку по 18 вечора  можуть зігрітись, випити  теплого  чаю та поласувати солодощами. Та не думайте, що приходять сюди тільки безхатьки. Насправді відвідують пункт обігріву також люди, які задубіли, довго чекаючи на морозі на транспортний засіб чи працівники комунальних служб.   

Традиційно уже впродовж останніх років, коли температура повітря  нижче 5-7 градусів у приміщеннях районних адміністрацій організовуємо пункт обігріву для людей, які потребують цього, —  розповідає Михайло Космина, заступник голови Шевченківської райадміністрації. 

Також зігрітися і поїсти, а ще отримати теплий одяг і взуття можна у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян на вулиці Кирилівській, 3а. Працює він з 09:00 до 20:00. 

Ми приймаємо незалежно від температури тому, що людина може переохолодження отримати і при плюсовій температурі. Також, коли людина звертається ми можемо надати гаряче харчування, одяг, переодягнутися і соціальний працівник зразу, якщо це бездомна особа з’ясує яким чином соціальний захист може допомогти цій людині, — каже Ольга Ільчишин, в.о. директора Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб.  

А от опісля 20 години у Центрі можна залишитися на нічліг. Також у зимовий період кожен, що потребує може підкріпитися та сховатися від холоду в регіональному Центрі соціальної адаптації, що на вулиці Личаківській, 56. Та зауважте, що цей пункт працює тільки за умови зниження температури до -10 у робочі дні з 09:00 до 18:00. 

Ми практично постійно працюємо на Личаківській, 56, люди про це знають і відповідно туди звертаються, де пункти забезпечені всім, — Ігор Кобрин, начальник управління соціального захисту Львівської міськради. 

Якщо ж пункту обігріву поблизу немає, а ноги та руки вже дубіють від холоду, зайдіть у будь-яке тепле приміщення — магазин, кафе або ж навіть під’їзд. А чекаючи автобус — рухайтесь, щоб не замерзнути. І, головне, одягайтесь тепло!  

http://

Віра Коновал - pradatutnews.com

Читайте також
Львівські бабаки Марічка та Мишко прокинулися після сплячки: яку ж весну вони віщують? (відео) Львівські бабаки Марічка та Мишко прокинулися після сплячки: яку ж весну вони віщують? (відео)
На термометрі -10, проте бабаки Марічка та Мишко у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі вже не сплять.
У лікарні з обмороженням: у Львові чоловіка напідпитку знайшли непритомним на колії (відео) У лікарні з обмороженням: у Львові чоловіка напідпитку знайшли непритомним на колії (відео)
Першою жертвою зимових морозів став 54-річний чоловік. Його виявили непритомного на колії — чоловік був напідпитку.
У Домівці врятованих тварин замерзають близько 100 чотирилапих У Домівці врятованих тварин замерзають близько 100 чотирилапих
У Домівці врятованих тварин через негоду замерзають близько 100 псів. Працівники притулку закликають брати хвостатих на перетримку, а також долучитися до збору коштів на облаштування вольєру
Loading...
Load next