У лікарні з обмороженням: у Львові чоловіка напідпитку знайшли непритомним на колії (відео)

У лікарні з обмороженням: у Львові чоловіка напідпитку знайшли непритомним на колії (відео)
Першою жертвою зимових морозів став 54-річний чоловік. Його виявили непритомного на колії — чоловік був напідпитку.

Випробування холодом: першою жертвою зимових морозів у Львові став 54-річний чоловік. Його непритомного та ще й під мухою працівники залізниці виявили просто на колії. З ознаками переохолодження та порушенням життєвих функцій потерпілого доправили до 8-ї міської лікарні.

Хворий був госпіталізований в реанімаційне відділення. Була проведена інтенсивна терапія. Наразі стан пацієнта з позитивною динамікою. Пацієнт у свідомості без порушення вітальних функцій. Планується до переводу в соматичне відділення, — розповідає Олег Яєчник, завідувач реанімаційного відділення 8-ї лікарні.

Завідувач додає, що переохолодження — це дуже небезпечний стан й потрібно бути ставитися до нього серйозно.

Такі стани є достатньо складні й загрозливі, адже не тільки саме переохолодження, яке може спричинити порушення життєво важливих функцій, але і стани, які виникають під час відігрівання пацієнтів. Виникає реперфузійний синдром. І ті пацієнти мають шанс загинути не тільки на етапі переохолодження, але й на етапі відігрівання.     

А от кому такий снігопад за радість – так це дітям.  Допоки одні кутаються в теплі шарфи та куртки — інші зігріваються чаєм чи кавою. А  батьки просто не встигають мерзнути, бо активно спускаються з гірки зі своєю малечою.  

Щоб уникнути серйозних наслідків унаслідок переохолодження, лікарі радять забути про розтирання обморожених кінцівок снігом чи спритовмісними розчинами. Як перезимувати без травм – поради дає завідувач центру термічної травми.  

Коли є відмороження потрібно зняти мокрий одяг,  закутатись в теплу тканину, не мастити ніякими кремами. Треба багато гарячого чаю з лимоном і пиття. Помалу зігріватися і слідкувати за станом кінцівок. Не вживати алкоголь і не робити ніяких інших процедур, — пояснює Василь Савчин, завідувач центру термічної травми та пластичної хірургії 8-ї лікарні.

До слова, переохолодження впливає на організм загалом, а обмороженню піддаються найбільш вразливі ділянки тіла, які є відкритими: ніс, підборіддя, мочки вух, пальці рук та ніг. Здебільшого люди навіть не встигають відчути обмороження кінцівок. Отож, щоб запобігти переохолодженню одягайтеся за погодою та багато рухайтесь.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівські бабаки Марічка та Мишко прокинулися після сплячки: яку ж весну вони віщують? (відео) Львівські бабаки Марічка та Мишко прокинулися після сплячки: яку ж весну вони віщують? (відео)
На термометрі -10, проте бабаки Марічка та Мишко у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі вже не сплять.
Прихистити у морози: де у Львові відкрили кілька тимчасових пунктів обігріву (відео) Прихистити у морози: де у Львові відкрили кілька тимчасових пунктів обігріву (відео)
У Львові прогнозують зниження температури до -15 градусів, тому у місті відкрили ще 6 тимчасових пунктів обігріву. На цих локаціях люди можуть випити гарячий чай та зігрітися.
Обережно, ожеледиця: як уникнути травматизму на слизьких дорогах (фото) Обережно, ожеледиця: як уникнути травматизму на слизьких дорогах (фото)
Тема "зимового травматизму" зараз неабияк актуальна серед і водіїв, і пішоходів. Ми підготували для вас прості правила, які допоможуть вберегтися від падінь при ожеледиці.
Loading...
Load next